Nou despreniment de part d’una coberta al nucli antic de Tortosa

Diumenge a la nit va caure un fragment de teulada d’una altra casa deshabitada. L’Ajuntament fa un requeriment al propietari perquè actue

23 octubre 2018 10:08 | Actualizado a 25 octubre 2018 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diumenge a la nit hi va haver un nou despreniment de part de la coberta d’un immoble deshabitat de la plaça Mossèn Sol de Tortosa. Bombers i serveis tècnics municipals van acudir al moment per revisar l’estructura i valorar l’afectació. Es va desallotjar una família de quatre membres de l’immoble adjacent del carrer del Bou, que va passar la nit a casa de familiars. Per seguretat, la Policia Local va acordonar la zona. 

Segons informa l’Ajuntament de Tortosa, ahir els veïns ja van poder tornar a casa, després que es comprovés que no hi havia cap perill per a la casa adjacent. L’Ajuntament ha fet ja un requeriment al propietari per tal que pose les mesures adequades per evitar nous despreniments.
El president de l’Associació de Veïns del Rastre, Carlos Redó, explica al Diari que aquest és un nou cas en què els propietaris no han actuat degudament per garantir la seguretat de l’edifici. 

«El problema que tenim al nucli antic de Tortosa és que tenim molts habitatges on els propietaris no fan cap mena de manteniment. Mentre no passa res, d’acord, però a vegades, com en aquesta ocasió, tenim forts aiguats i ens poden passar aquestes incidències», explica. «Per fora la façana no es veu tan malament, però el despreniment ha estat en una zona interna i això a simple vista no es veu», detalla Redó. «S’hauria d’obligar d’alguna forma els propietaris a mantenir en condicions els edificis. Uns mínims, que l’estructura no estiga afectada. Suposo que es podria expropiar si no estan en condicions, però això és un procés molt llarg, el millor seria que donessen els habitatges a l’Ajuntament i que aquest pogués buscar solucions i destinar-los a habitatges socials, per exemple». 

Desenrunament a Montcada
L’incident tot just ha tingut lloc una setmana després de l’ensorrament de dues cases deshabitades al carrer Montcada. Els treballs que s’hi estan fent, segons informa l’Ajuntament de Tortosa, s’allargaran encara durant aquesta setmana. 

Els veïns desallotjats, 23, poden accedir acompanyats per la Policia Local a les seues cases a recollir pertinences durant les hores en què la maquinària no està treballant.

Des del primer dia que una grua treballa per acabar de tombar l’estructura d’una de les cases afectades, i per això fins que aquesta operació no acabe no es pot desenrunar tot el carrer, que roman tancat al trànsit.

Comentarios
Multimedia Diari