Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Obre portes la Fira de Mostres d’Amposta amb diversificació d’espais i 70 expositors

  Fins dissabte, el certamen ofereix una variada proposta d’activitats d’oci, xerrades i presentacions al recinte firal

  06 diciembre 2023 18:29 | Actualizado a 07 diciembre 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La 61a edició de la Fira de Mostres d’Amposta va obrir portes ahir al matí i, fins dissabte, ofereix una variada proposta d’activitats d’oci, xerrades, presentacions i una setantena d’expositors en una gran diversificació d’espais, interiors i exteriors.

  Després de l’enderroc de l’antic pavelló, la fira està ubicada en diferents espais de la mateixa zona del recinte firal. Així, mentre que l’activitat d’empreses i multisectorial s’ubica en una carpa, els expositors vinculats al saló Ebre Events es concentren al pavelló de les pistes blaves, que s’ha habitat per aquesta finalitat. A més, a l’auditori municipal (just a la vora) s’acullen moltes propostes i actes de cultura, educació, transició energètica o natura. Per supost a tot l’espai exterior tenen lloc una gran quantitat d’actes, com l’espai de ramaderia i eqüestre, amb una part d’exposició d’animals i una altra d’activitats a la pista eqüestre i els expositors de vehicles i maquinària agrícola, i les atraccions de fira i parades, com és habitual.

  L’empresari Jacinto Romaní Serra, de 85 anys, va ser l’encarregat d’inaugurar ahir la 61a Fira de Mostres. Romaní porta més de 45 anys al capdavant del negoci de les grues amb l’empresa Grues Romaní, a Amposta, i Grues Ribera d’Ebre, a Móra la Nova, i també ha estat administrador solidari de l’Espai Kowo Amposta. L’any 2016, va ser reconegut amb la medalla al treball President Macià que atorga la Conselleria de Treball de la Generalitat, un premi que s’atorga com a reconeixement a les persones que han destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball.

  El programa d’actes es complementa amb xerrades i presentacions de llibres a l’auditori municipal, exhibicions eqüestres així com demostracions, desfilades i showcookings a l’espai Ebre Events. A més, cada dia, de 17 a 18 hores, tot l’espai firal, tant l’interior com l’exterior (també la zona de les atraccions) funcionaran sense so i llums fortes perquè aquelles persones que tenen sensibilitat lumínica i de so puguen visitar i disfrutar en les mateixes condicions del certamen.

  La fira és molt popular i estimada entre els veïns d’Amposta. Ahir alguns també contemplaven una petita mostra de vestits de paper, de molta tradició al municipi: «Ens agrada molt venir a la fira. Sempre que podem venim perquè coincideix amb els dies de pont», explicaven el matrimoni format per Amàlia i Francesc, vinguts de Barcelona però amb família a Amposta. «Això dels vestits de paper és increïble, el primer cop que els vaig veure vaig al·lucinar. I també ens agradar conèixer les novetats de la terra i comprar mel i vermut», exposaven.

  Un dels molts expositors presents a la mostra és per exemple el de la Cooperativa de Dones Arrosseres del Delta, que ofereixen en aquesta fira el seu primer producte, l’arròs «Essència del Delta», llarg i aromàtic, ideal com a acompanyament. La cooperativa està formada per sis dones arrosseres del Delta que ofereixen aquesta varietat exclusiva («arodelta»), ja que és el primer cop que es cultiva a Espanya.

  «El nostre objectiu és donar visibilitat a les dones arrosseres del Delta que van treballar tant o més que els homes i que no han sigut mai visibles i ni cotitzaven ni figuraven. Este arròs és per a elles i per les que vindran. Fins i tot entre nosaltres no ens coneixíem perquè sempre són ells el que estan al capdavant», exposava Olga Cid, sòcia de la cooperativa.

  Comentarios
  Multimedia Diari