Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Òmnium Cultural Terres de l’Ebre clou el 50è aniversari

  Amb una gala a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa

  17 septiembre 2022 17:51 | Actualizado a 17 septiembre 2022 17:59
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Òmnium Cultural Terres de l’Ebre ha posat punt i final a la celebració del seu 50è aniversari amb un acte institucional al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. La gala va tenir lloc divendres al vespre i va permetre fer un repàs de la història de l’entitat i homenatjar els fundadors, tot plegat acompanyat de diversos audiovisuals i la música del Cor de Cambra Tyrichae, interpretant peces de compositors ebrencs.

  El setembre del 1971 es va constituir a Tortosa l’embrió de l’actual delegació d’Òmnium Cultural les Terres de l’Ebre. Així, es consolidava al sud del país un grup de treball territorial, d’una entitat transversal creada deu anys abans a Barcelona i formada per la unió de persones que s’aplegaven amb un objectiu comú: «defensar, promoure i difondre la llengua, la cultura i la identitat nacional de Catalunya». Cinquanta anys després de la seva fundació, Òmnium Cultural Terres de l’Ebre és una entitat consolidada al territori, amb 3.000 socis entre les quatre comarques.

  Òmnium està tancant la producció d’un documental sobre la història de l’entitat a les Terres de l’Ebre, amb entrevistes als presidents, socis i voluntaris.

  Comentarios
  Multimedia Diari