Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Pas endavant per consolidar el gran pessebre canareu

Atractiu turístic. El fet de tindre una seu estable ha propiciat el compromís municipal per publicitar-lo i fer-lo visitable tot l’any

24 diciembre 2022 12:28 | Actualizado a 25 diciembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb la desena edició del pessebre monumental d’Alcanar, els organitzadors d’aquest singular Betlem han fet dos importants salts qualitatius:han aconseguit una seu estable, al carrer alcalde Sanmartí número 56, on han situat de manera permanent el pessebre i també han creat l’Associació d’Amics del Pessebre, inclosa a la Federació Catalana de pessebristes.

Així, se supera un dels principals obstacles amb què, cada any, es topava el seu impulsor, Juan José Curto, com és el muntar i desmuntar les escenes i figures del pessebre. La constitució de l’Associació permet accedir a diversos ajuts de l’administració, enguany de l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Montsià, en concret. El consistori s’ha compromès a publicitar el pessebre i que sigui un atractiu més del municipi durant tot l’any.

El Betlem ha passat per diferents ubicacions, destacant l’emblemàtica Cisterna del Vall. Amb el temps, van anar afegint-se al projecte algunes persones que donen suport a la iniciativa de Curto, aportant novetats i ajudant a fer-lo realitat. «Partim d’una pluja d’idees entre tots i anem creant el que pensem. No realitzem cap plànol, mirem el que necessitem i ho anem incorporant», explica Curto.

Any rere any, el pessebre s’ha anat fent gran, sumant-hi peces, figures i millores en els efectes visuals. Enguany, s’incorporen un nou circuit d’aigua, diversos ambients de llums i figures en moviment. El pessebre comptabilitza un miler de peces, de les quals 500 són figures fetes a mà.

L’Associació destaca les aportacions dels diversos comerços i particulars col·laboradors, tant d’Alcanar com d’altres pobles veïns, que donen material o, fins i tot, alguna escena per a que es pugui incorporar al pessebre.

Trobar els caganers

Els organitzadors proposen un joc, consistent en trobar sis caganers amagats per les escenes del pessebre. L’últim dia es realitzarà el sorteig del guanyador entre els encertants. També es pot participar en altres concursos per obtindre productes nadalencs fent un donatiu, que permetrà seguir avançant i millorant el projecte.

El pessebre es pot visitar avui, demà, el dia 31 de desembre, per Cap d’Any, del 4 al 8 i el segon cap de setmana de gener del 2023. L’horari és de 18 a 21 hores. Després queda exposat permanentment a la nova seu.

Comentarios
Multimedia Diari