Premien les cooperatives de l’institut-escola de Batea

La consellera Alsina destaca la iniciativa d’emprenedoria i treball en equip

08 abril 2022 17:00 | Actualizado a 08 abril 2022 17:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut-Escola Mare de Déu del Portal de Batea ha estat el guanyador del Premi Participa a l’Escola 2022, en la categoria de municipis de menys 20.000 habitants. El centre ha impulsat el projecte ‘Fem Cooperativa’, que ha consistit en la creació de dues cooperatives gestionades per l’alumnat dedicades a la promoció dels productes agrícoles de la Terra Alta. A través d’aquesta iniciativa, els estudiants de 3r d’ESO s’han introduït en l’economia social i solidària.

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, es va traslladar aquest divendres al municipi de la Terra Alta per lliurar el diploma de reconeixement a l’alumnat. Alsina els va felicitar per la iniciativa, que va considerar «un bon exemple per a la resta d’escoles del país», ja que «els alumnes passen a ser protagonistes i posen en pràctica els coneixements adquirits». També va destacar la incorporació de la participació per «compartir idees per fer un projecte de manera conjunta, que ha permès identificar un problema, trobar una solució, fer-la realitat, generar oportunitats i connectar amb altres actors i entitats de la comarca».

En aquest sentit, la consellera va posar en valor que ‘Fem Cooperativa’ ha tingut un impacte «excepcional» sobre el centre i la comunitat, ja que part dels beneficis obtinguts s’han destinat a dues entitats socials. Concretament, han col·laborat amb l’organització Rebrotem, creada per ajudar als boscos i persones afectades pel gran incendi de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià l’any 2019, i l’entitat Jeroni de Moragas, que treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, va fer un agraïment especial a l’equip docent i va posar en valor el projecte pedagògic de l’Institut Escola Mare de Déu del Portal, del qual també es va destacar la participació en diferents projectes d’intercanvi amb centres d’arreu d’Europa. «El despoblament als municipis petits és un repte molt gran», va recordar Paladella, que ha afegir: «el fet que els alumnes des de l’escola coneguin els productes de la nostra terra és molt important, si som capaços fer-nos nostres els valors del treball a la vinya i els incorporem al nostre ADN, podrem revertir aquesta situació».

Teresa Castelló, professora de l’Institut Escola Mare de Déu del Portal, va ressaltar l’objectiu de formar alumnes «competents, emprenedors i plurilingües, que sàpiguen cooperar, decidir, posar-se d’acord i crear idees de negoci que puguin dur a terme a la comarca, a més de valorar els productes de proximitat».

La primera edició del premi Participa a l’Escola va tenir lloc l’any 2009, i des de llavors s’han valorat més de 300 projectes de centres de primària i secundària. Enguany, A més del centre educatiu públic de Batea, s’ha reconegut també l’Escola Joan Miró de Barcelona, en la modalitat de centres en poblacions de més de 20.000 habitants. El premi consisteix en 5.500 euros i un diploma de reconeixement.

Comentarios
Multimedia Diari