Presenten un llibre en defensa de les oliveres

Arbres en Peu de Vida ha publicat el llibre coral i multimèdia ‘Les veus de les oliveres’ per a aturar l’expoli d’arbres monumentals

| Actualizado a 21 abril 2020 10:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La publicació compta amb la participació de més d’una seixantena d’artistes que aporten en aquest projecte comú les seues poesies, narracions, lletres, cançons, textos, il·lustracions, quadres, imatges i multimèdia.

Així, la portada del llibre és la il·lustració d’una olivera monumental dibuixada per l’artista canareva Mercè Barberà. Bona part de les obres incloses al llibre són inèdites, tot i que comença amb tres poemes d’Antonio Machado, Miguel Hernández i Federico García Lorca, aquestes i altres peces s’acompanyen d’un codi QR cadascuna des del qual es pot accedir al video del poema musicat o cantat. Amb aquest format es pot gaudir dels Quicos, Pili Cugat, Obrint Pas o Aluminosis.

El primer poema inèdit (Esperant) és d’Adrià Franco Fèlix, un xiquet d’onze anys. Hi han participat noms més coneguts com són Emigdi Subirats, Jesús Tibau, Josep Igual, Manel Ollé, Tomàs Camacho o Carme Cruelles, que en fa la correcció lingüística, per citar-ne alguns. 
El final del llibre inclou dos indexs: un d’autores i autors, i l’altre multimèdia (enllaços a videos, a webs i xarxes, així com a imatges del llibre).

Arbres en Peu de Vida edita Les veus de les oliveres amb Graëllsia i Salvem Lo Montsià, té el suport del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló i la Fundació privadaGirbau. La primera edició s’ha imprès aquest abril a Serra d’Ulldecona. De moment, es pot adquirir a les dos llibreries del poble.

Segons el dissenyador i coordinador del llibre, Manel Mas, «tan prompte com es puga es distribuirà a les principals llibreries del territori i començarem a fer-ne presentacions a les biblioteques. També pensem donar-ne als centres educatius ». Les persones que en vulguen obtindre algun exemplar o més informació poden adreçar-se al correu albarmas@gmail.com. 

Arbres en Peu de Vida

És un projecte per a donar a conèixer l’espoli d’oliveres fargues que es pateix a l’Ebre i posar en valor les fargues com a patrimoni paisatgístic mundial i com a productores d’oli de gran valor, en el marc agroalimentari de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari