Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Primeres Jornades de Memòria Democràtica a la Sénia, aquest novembre

Del 18 al 29 de novembre hi haurà conferències, projeccions documentals i activitats al Camp d’Aviació de la Guerra Civil

14 noviembre 2023 17:25 | Actualizado a 15 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Sénia organitza durant el mes de novembre les primeres Jornades de Memòria Democràtica del municipi. Les propostes i activitats arrenquen aquest dissabte 18 de novembre i s’allargaran fins al dia 29, amb l’objectiu d’apropar la ciutadania al passat recent «i mantenir viva la flama dels valors democràtics que han marcat la història de la localitat», remarquen des de l’Ajuntament.

Les jornades, organitzades pel Consistori amb la col·laboració de diverses entitats locals i territorials, seran inaugurades dissabte (17.00 h, a la Casa de Cultura)per Lluís Montull, director de Serveis Territorials de Justícia de les Terres de l’Ebre, qui presentarà també el projecte Stolpersteine a la Sénia.

A més, Joan Baptista Beltran compartirà coneixements sobre els deportats del Montsià, seguit de la projecció del documental ‘La llibreta del Dr. Gras’ i d’un col·loqui amb els directors Júlia Albacar, David Barrera i Andreu Prunera.

Les activitats del dissabte culminaran amb una actuació musical a càrrec del Grup Tibetium a les 19.30 hores.

El diumenge 19 de novembre (10.30 h), la historiadora i gestora cultural Eva Garcia farà una visita guiada recomanada a partir dels 12 anys sobre «Fets i gent de la Guerra Civil de la Sénia», amb punt de partida a la Plaça Major.

Els actes tornaran el següent cap de setmana. El dissabte 25 de novembre, el Centre d’Aviació Històrica de la Sénia obrirà les portes amb una jornada plena d’activitats, amb la presentació dels projectes locals que s’estan duent a terme, sessions al simulador de vol, tallers pràctics i una xerrada col·loqui sobre «L’aviació a l’abril del 38», a càrrec de Carlos Mallench.

El diumenge 26 de novembre, s’ha programat una visita guiada al Camp d’Aviació (11.00 hores), seguida d’un reconeixement a Josep Sànchez, autor dels textos del camp i especialista en Història Contemporània de les Terres de l’Ebre, i la projecció del documental «Entre dos fronts» amb col·loqui amb els autors a les 12:30 h.

Per concloure les jornades, el dimecres 29 de novembre a les 19:30 h, Joan Martínez, arqueòleg territorial del Departament de Cultura, oferirà una xerrada sobre «Arqueologia i Guerra Civil a les Terres de l’Ebre», a la Sala 1 d’octubre de la Casa de Cultura.

També en el marc de les jornades s’inscriu l’exposició «Murs amb records. Memòria del silenci» sobre grafits de la Guerra Civil a l’Ebre, produïda pel Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE). L’exposició es podrà visitar a la Sala Central del Centre Marcel·lí Domingo, des del 14 de desembre fins al 14 de gener de 2024.

Comentarios
Multimedia Diari