Volen fer un hotel i una zona residencial de luxe a Deltebre

Els propietaris dels terrenys s’alien amb una empresa de Filipines per tirar endavant una promoció ‘innovadora’ al Delta

05 julio 2018 08:44 | Actualizado a 06 julio 2018 09:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup filipí  Revolution Precrafted, start up dedicada a la construcció de cases prefabricades d’última generació, preveu invertir 45 milions d’euros en un resort exclusiu i una zona residencial a la urbanització Riumar, a Deltebre. 

Aquest grup no és el promotor de la iniciativa, sinó que s’ha sumat al projecte dels propietaris dels terrenys de dos sectors de Riumar, la societat Os Inver SA (amb seu a la demarcació de Tarragona), i que està sent desenvolupat per estudis d’arquitectura del territori en col·laboració amb un altre estudi de Barcelona. 

Segons detallen els promotors al Diari, es preveu construir un «hotel paisatge» a l’entorn d’una llacuna artificial naturalitzada, ja existent al sector de Tramuntano, mentre que al sector 2 de Riumar (on Os Inver té el 50 per cent dels terrenys) s’hi preveu ubicar una zona residencial d’alt nivell i densitat baixa, sota la tipologia de ciutat jardí. 

Així, el resort s’estructuraria al voltant de la llacuna, amb unes 12 construccions tipus mòduls o unitats independents, obertes a la llacuna i pensades per estar «plenament integrades al paisatge del delta de l’Ebre». «Es tracta que la construcció s’endinsi a la natura, per oferir una experiència única i exclusiva», detallen al Diari. 

Pel que fa a la zona residencial, es podrien desenvolupar per fases fins a 230 habitatges en uns terrenys de 235.000 metres quadrats, segons es detalla al projecte, en el qual s’està treballant des de l’any 2013. Es pensa en cases unifamiliars, en un entorn de baixa densitat i edificacions també lligades al paisatge. «En tot el projecte el vector de la sostenibilitat i l’ecoturisme són clau», remarquen els impulsors. 

Actualment la promoció es troba encara en un estadi inicial, tot i que s’han dut a terme ja les primeres tramitacions administratives, com ara la presentació de l’avanç del pla parcial urbanístic, segons ha pogut confirmar el Diari. Així, s’està redactant el pla parcial del sector 2, previ a la reparcel·lació i urbanització de la zona. 

Aquesta àrea és urbanitzable segons les normes subsidiàries actuals de l’Ajuntament de Deltebre, tot i que el planejament general de la població està ara pendent de l’aprovació d’un nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). 

El grup filipí Revolution Precrafted, que ha treballat amb arquitectes de primera línia mundial com Jean Nouvel i és present a més d’una desena de països, vol entrar al mercat europeu amb aquest projecte al delta de l’Ebre, zona que els seus responsables consideren amb molt potencial per a l’ecoturisme pels seus valors naturals, reconeguts a més per la Unesco com a Reserva de la Biosfera. 

Així, es proposen dur a terme un pla de màrqueting per vendre la promoció en l’àmbit internacional, a un públic «que valori les qualitats paisatgístiques i naturals del territori».

L’Ajuntament, entre la prudència i l’escepticisme

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, confirma que l’Ajuntament va rebre un primer avanç del pla parcial d’aquesta iniciativa fa dos anys, però assegura no tenir constància de cap inversió d’un grup filipí. Així, es mostra escèptic sobre el desenvolupament del projecte i demana prudència. «Totes les inversions són benvingudes a Deltebre, però tenim l’experiència que a Riumar s’ha parlat de molts projectes i molts grups inversors internacionals, però de moment no se n’ha materialitzat cap», comenta al ‘Diari’. L’alcalde recorda que la normativa urbanística  requereix que l’Ajuntament rebi el projecte del pla parcial, com a pas previ per a un pla de reparcel·lació i d’urbanització, i que Urbanisme hi doni llum verda. 

Soler remarca que l’Ajuntament treballa actualment en la redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que haurà de guiar l’urbanisme del municipi del Delta en els propers anys. 

Comentarios
Multimedia Diari