Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries estrenen un nou disc

'No tinc diners' és el nom de l'àlbum i del primer single del tretzè treball discogràfic del grup de folklore tortosí

19 mayo 2017 16:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els populars Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries estrenen un nou disc. Porta el nom de ‘No tinc diners’, títol també del primer single on s’ironitza i es denuncia la crisi econòmica dels darrers anys. La identitat ebrenca i la seva jota tornen a impregnar tots els racons del tretzè treball del grup de folklore tortosí. El nou treball arriba després de quatre anys de silenci discogràfic però amb el grup actuant, creant i rebent reconeixements, com el Premi Nacional de Cultura de 2015.

El disc ‘No tinc diners’ incorpora onze temes inèdits, més un d’extra on els Quicos canten la jota amb la rondalla de Guardet lo cantador. El grup inclourà el nou repertori en les actuacions d’aquest estiu però farà una gira amb un nou espectacle basat en el nou disc a la tardor.

‘No tinc diners’ (el títol del disc) «és la frase que, a part de la gent, ha dit l’administració i fins i tot el bancs», ha apuntat Artur Gaya, una de les veus de la formació.

L’àlbum ha estat editat per Discmedi, la companyia habitual del grup ebrenc. Inclou 11 cançons inèdites amb temàtiques molt diverses. A més de la crisi, es parla també de l’exili dels refugiats, sobre la història del poble ilercavó amb un romanço de cec, o dels racons del Port de Mont Caro, entre d’altres. Totes les cançons del disc són de nova creació amb l’excepció d’una versió del ‘Ja baixen los tortosins’, de Salvador Galdiri, en la qual expliquen la naturalesa de les rivalitats tradicionals entre municipis.

Una pista extra tanca el treball, en què els Quicos comparteixen unes jotes a l’estil tradicional, «en estat pur», amb la rondalla de Guardet lo cantador. «Seguim la cadena tradicional. Les jotes que cantem les hem conegut en viu gràcies a cantadors com Lo Canalero, que no feien un espectacle, sinó que cantaven en estat pur la jota amb la seua rondalla. Guardet, tot i que es molt més jove, està fent això mateix».

Comentarios
Multimedia Diari