Més d'un miler de signatures per l'atenció continuada d’Urgències al CAP d'Amposta

Els professionals del CAP afirmen que es faria una gestió més òptima dels recursos compartint les urgències amb l'Hospital Comarcal d'Amposta

10 junio 2019 11:32 | Actualizado a 10 junio 2019 11:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els professionals d’atenció primària d’Amposta demanen poder atendre de forma continuada les urgències, que actualment estan centralitzades a l’Hospital Comarcal d’Amposta. Els professionals estan recullint signatures a favor de la mesura, i de moment ja en porten més d'un miler.

Els professionals del CAP alerten que les flamants instal·lacions del centre ampostí, que han costat més de 3,7 milions d’euros i disposen d’una ala destinada específicament a l’atenció continuada d’urgències, es troben del tot infrautilitzades per la voluntat del Departament de Salut de mantenir la centralització al centre hospitalari per atendre tots els pacients de la comarca. 

Els professionals consideren que, assumint els tres graus de menor gravetat pel que fa a urgències, els usuaris ampostins guanyarien també amb una millor accessibilitat, millors tractaments i eficiència.

"El que demanem és que, ara que tenim una àrea d’Urgències molt ben dotada, puguem atendre la ciutadania les 24 hores del dia, no només de 8 a 20 hores»,  explica la metgessa de família i portaveu Gemma Batlle.

Els professionals han fet els corresponents requeriments a la gerència de l'Institut català de la Salut i al CATSalut, proposant fer quatre mesos de pròrroga per veure'n l'eficiència "i traure'n números". També s'han adreçat a tots els partits polítics que tenen representació actual a Amposta, de moment sense resposta.

La directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha assegurat que l’aplicació d’aquesta organització de l’atenció continuada a Amposta des de l’Hospital «es fa amb garanties tant per als professionals, amb les condicions de guàrdia necessària, com per als usuaris». Els professionals del nou CAP d'Amposta s'han reunit també amb ella.

"El que defensen és que s'ha d'aplicar el Pla d'Urgències Nacional. Bé, doncs hem estudiat aquest pla i en cap moment diu que només l'Hospital Comarcal oferirà l'atenció continuada, sinó que el que es diu és que cada territori decidirà de forma consensuada en funció dels seus recursos i dels seus professionals qui ho farà. Demanem això, asseure'ns a parlar", conclou la metgessa.

Comentarios
Multimedia Diari