La recollida d'aliments de Tortosa és enguany més necessària que mai

Les mesures de seguretat, no permeten que la campanya pugui comptar amb els 700 voluntaris d’edicions anteriors

31 mayo 2020 21:40 | Actualizado a 07 junio 2020 14:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La recollida d’aliments de primavera de Tortosa continua aquesta setmana després que comences dissabte d’una manera diferent a l’habitual: s’ha de dur a terme sense la col·laboració del voluntariat per mesures de seguretat per la pandèmia de la Covid-19, fet que fa més necessari que mai reforçar la crida perquè la ciutadania pugui fer donacions.

El coordinador i portaveu del Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, acompanyat de representants de les entitats socials i de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, han fet aquest matí, des del mercat de Tortosa, una nova crida a la participació en la recollida.

El portaveu del Banc dels Aliments ha explicat que “es tracta d’una segona recollida, semblant al Gran Recapte, en la que enguany, com a conseqüència de les mesures de seguretat per la Covid19 no hi poden participar els 700 voluntaris habituals. “Els voluntaris són imprescindibles perquè les recollides d'aliments tinguin èxit”, ha dit per la qual cosa el fet que no hi puguin ser presents porta a reforçar els missatges per incrementar les donacions. Per tal d’obtenir el resultat més alt s’ha ampliat la durada de la recollida fins el dissabte 6 de juny, des del Banc dels Aliments “no ens donem per vençuts”.

El Banc dels Aliments reparteix 500.000 quilos l’any a les Terres de l’Ebre, però des de l’entitat apunten que aquesta xifra no és suficient, i menys en aquests moments de “màxima necessitat”. Som conscients que Tortosa és una ciutat molt solidària, es recullen i reparteixen aliments per sobre de la mitjana catalana, i estem convençuts que en aquesta edició també serà així”, ha apuntat el portaveu.

Ologaray ha apuntat que “és tan necessari aquell que pot aportar un o dos litres de llet com aquell que donarà un carro sencer”. En aquesta línia ha fet una crida a col·laborar pensant també en els xiquets i les xiquetes que necessiten la nostra ajuda. “Les entitats socials conjuntament amb les administracions estem fent tot el que està a les nostres mans per ajudar les famílies més vulnerables, però també us necessitem ha vatros”, ha apuntat. “Podrien ser els vostres fills o els vostres nets, fillols o nebots, ara més que mai aquesta recollida és imprescindible”, ha recalcat Ologaray, fent esment a que “moltes famílies es troben sense ingressos, famílies que fa 3 mesos segurament no s'imaginaven estar en esta situació”.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha recordat que l’Ajuntament va fer una aportació complementària de 220.000€ per tal d’ajudar a pal·liar la necessitat a la ciutat però que “ara més que mai cal que tots hi col·laborem”. Roigé ha agraït i posat en valor la feina que fan dia a dia el Banc dels Aliments i la resta d’entitats socials de la ciutat, destacant que “si treballem plegats, administració, entitats socials, empreses i particulars no només sumem esforços sinó que multipliquem resultats”. “Ens en sortirem junts, sense deixar enrere ningú”, ha conclòs l’alcaldessa.

Comentarios
Multimedia Diari