Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ribera respon a Jordà que el cabal ecològic del riu Ebre «està garantit»

La ministra defensa la gestió de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, però el Govern critica les declaracions

09 mayo 2023 19:12 | Actualizado a 10 mayo 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ministra de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ho ha fet «molt bé» en relació amb la gestió de la sequera i que treballaran per mantenir el cabal ecològic del riu.

En una entrevista a TV3, Ribera ha apuntat que venen «uns mesos molt complicats», en què la prioritat és «l’aigua de boca», si bé es treballarà per donar cobertura als agricultors igualment afectats per l’absència de pluges.

La ministra ha assenyalat que «no té sentit» buscar «el boc expiatori» ni pensar «què es podia haver fet diferent», ja que «és un malbaratament d’energia».

«Segur que tots podem fer millor les coses. Jo crec que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ho ha fet molt bé», ha afirmat la ministra, que ha afegit que ha hagut de prendre decisions «difícils».

Més enllà, ha assenyalat que és «conscient» del moment complicat que viuen els agricultors, a qui ha assegurat que continuaran recolzant per diferents vies.

Alhora, ha destacat la importància de «treballar junts» amb totes les administracions i el contacte constant que manté amb la consellera d’Acció Climàtica de la Generalitat, Teresa Jordà, a qui ha aprofitat per transmetre la idea que el diàleg directe és més eficient d’enviar «cartes».

«Tinc la millor relació amb la consellera, que m’ha enviat diverses cartes i també hem parlat per telèfon les últimes setmanes. Dialogant i no només amb cartes encara es pot tenir la millor relació», ha apuntat.

La consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, va adreçar fa pocs dies una carta a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, on li demanava que es garantís el cabal ecològic al delta de l’Ebre per protegir la biodiversitat i fer viable el cultiu de l’arròs, després de les decisions adoptades per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre el passat 26 d’abril. La consellera incidia en l’aportació d’aigua dolça a les llacunes i les badies.

Poques hores després de les declaracions de Ribera, la portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, va qualificar ahir de desafortunades les declaracions de la ministra per a la Transició Ecològica. «Com pot afirmar que hi ha hagut una bona planificació quan els agricultors estan amb els tractors a les portes de la CHE per protestar contra la manca de previsió i planificació? La improvisació té gravíssimes conseqüències», va sostenir Plaja.

També va argumentar que, a les conques gestionades pel Govern a través de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), es van prendre les primeres restriccions el setembre del 2022, mentre que la CHE va prendre la primera decisió fa menys d’un mes: «Aigua per a tothom sense restricció i tanquen l’aixeta d’un dia per l’altre», va cloure.

Comentarios
Multimedia Diari