Salut incorpora 12 gestors covid a l'Ebre per registrar, identificar i seguir els casos de contagi i sospitosos

Els gestors reben formació específica i donaran suport a la gestió de casos en l'atenció primària

29 julio 2020 09:37 | Actualizado a 30 julio 2020 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La regió sanitària de les Terres de l'Ebre ha incorporat aquest dimecres 12 gestors covid per al registre, identificació de sospitosos i seguiment de casos. Prestaran servei de vuit del matí a vuit del vespre, els set dies de la setmana, donant suport en el seguiment i gestió de casos a l'atenció primària de l'ICS Ebre. Els 12 gestors covid han rebut formació específica per identificar ràpidament i registrar els contactes dels casos positius, des del mateix moment de la sospita clínica fins a la prova PCR. Col·laboraran amb Salut Pública en l'estudi de les cadenes de transmissió. També a l'atenció primària s'han designat dues persones per coordinar els gestors i les diferents Àrees Bàsiques de Salut (ABS).

La regió sanitària Terres de l'Ebre ha destinat 118.815,58 euros per a la contractació dels gestors covid fins a final d'any. Des de l'11 de maig, quan es van començar a fer les PCR a l'atenció primària, se n'han fet a l'Ebre 2.642. 1.838 s'han fet aquest mes de juliol, s’han efectuat durant el mes de juliol. 61 fetes a casos simptomàtics han estat positives, així com 69 de les que s'han fet als contactes estrets d'aquests contagiats.

També s'han fet tests serològics dels casos possibles que es van registrar entre l'1 de març i el 10 de maig, 1.050 casos a les Terres de l'Ebre. El test serològic ràpid s'ha fet a 248 persones i ha estat positiu en 49 casos, un 19,76%.

Comentarios
Multimedia Diari