Sant Jaume d’Enveja crearà un nou polígon industrial al delta de l’Ebre

L’Ajuntament del municipi recupera un vell projecte de l’Incasòl que va quedar aparcat per la crisi econòmica

19 octubre 2019 10:00 | Actualizado a 21 octubre 2019 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ple de Sant Jaume d’Enveja ha donat llum verda al pla parcial del polígon les Salines. Es tracta del primer pas per crear un polígon industrial a la població del delta de l’Ebre, un vell projecte de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) que va quedar aparcat per la crisi i que ara reprèn l’Ajuntament del municipi.

El Consistori ja té en propietat vora el seixanta per cent dels 30.000 metres quadrats del polígon, que inicialment eren de l’Incasòl però que va acabar venent. Després de l’aprovació inicial del pla parcial, ara el projecte es remetrà a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre perquè emeti l’informe preceptiu, mentre ja es va treballant en el projecte de reparcel·lació i el projecte constructiu.

La inversió total prevista en la urbanització del polígon és d’un milió d’euros, aproximadament, que l’Ajuntament de Sant Jaume preveu anar executant en diverses fases.

La mida total del l’actuació és relativament petita, atenent a la seva situació al mig del delta de l’Ebre i a les necessitats del municipi, pensant en la instal·lació de petites i mitjanes empreses.

S’hi planifiquen una vintena de parcel·les de mida mitjana, en uns terrenys als afores de la població que ja estan contemplats com a sòl industrial al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). «L’objectiu és dotar el municipi de terrenys adients per a la instal·lació d’indústries i petites i mitjanes empreses. Tant per a negocis d’aquí que es vulguen reubicar com sobretot per a poder oferir l’espai a empreses de fora que es vulguin establir a Sant Jaume i crear nous llocs de treball», comenta al Diari l’alcalde, Joan Castor Gonell.

L’Ajuntament planteja aquest projecte com un dels principals a executar durant el present mandat, «ara que l’economia municipal està més sanejada i fins i tot ens podem permetre algun crèdit», detalla Gonell.

El sector de l’angula

L’objectiu final és diversificar l’economia de la població. En aquest sentit, l’alcalde confia que un dels ocupants del futur polígon industrial pugui ser el sector de l’angula local.

«A Sant Jaume es pesca el 70 per cent de l’angula del delta de l’Ebre i treballem des fa temps perquè aquest producte sigue el que ens defineixi, que es converteixi en un emblema i un element de dinamització per a la població», explica l’alcalde.

Així, a través del programa de Montsià Actiu, s’han dut a terme en els últims anys accions de formació per als pescadors locals, en tasques de manteniment de l’angula viva, manipulació del producte i comercialització, per tal d’impulsar el sector a través d’una cooperativa pesquera. «El polígon seria el lloc idoni per unes instal·lacions de tractament i venda de l’angula», detalla Joan Castor Gonell.

Comentarios
Multimedia Diari