Set víctimes de la xarxa de pederastes havien estat sota la tutela de la Generalitat a Amposta i Tortosa

Tot i així, el Govern ha evitat l'autocrítica i la "perícia" dels educadors que va permetre detectar i denunciar el cas

19 mayo 2017 18:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Generalitat ha admès avui que set de les víctimes de la xarxa de pederàstia desmantellada eren menors que estaven sota la seva tutela a Tortosa i Amposta. Per això, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha anunciat ja que compareixerà al Parlament quan finalitzin les vacances d'estiu per detallar l'actuació de l'administració catalana, qüestionada pels partits de l'oposició i pel Síndic de Greuges, que han demanat explicacions sobre quins protocols van aplicar.

Tot i així, el Govern ha evitat avui l'autocrítica pels abusos sexuals soferts per set menors tutelats i ha destacat que va ser la "perícia" dels educadors la que va permetre detectar i denunciar que eren víctimes d'una xarxa de pornografia infantil i aplicar "absolutament" tots els protocols.

Així ho han assegurat el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias, i el director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo, que han defensat l'actuació dels serveis de tutela de la Generalitat i han advertit que és "impossible" evitar el "risc" que xarxes internacionals puguin captar joves en situació de desemparament.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha detingut set persones en una operació que ha permès desarticular una organització que va captar a uns 80 menors -dels que 29 han estat identificats- en situació de desemparament per gravar fotos i vídeos de contingut sexual que editaven i venien per tot el món.Ç

"Morbo" i "demagògia"

Per la seva banda, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha reaccionat també a través de les xarxes socials a la polèmica generada en les darreres hores arrel del desmantellament de la xarxa pedòfila internacional amb presència a Catalunya. Després que l'oposició i el Síndic de Greuges hagin demanat explicacions al Govern pel fet que algunes de les víctimes eren menors tutelats per la Generalitat, Bassa ha assegurat que la xarxa pedòfila s'ha pogut destapar "per la bona feina dels treballadors de la DGAIA" i ha demanat no fer demagògia amb el cas i evitar el morbo.

En una altra piulada, Bassa ha confirmat que compareixerà al Parlament per donar "totes" les explicacions en relació a la tutela i protecció dels menors que es fa des de la Generalitat.

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari