S’inicien les obres a l’església de Poble Nou del Delta

La rehabilitació té un termini d’execució de vuit mesos i un pressupost de 230.000 euros a càrrec de l’Ajuntament, el Bisbat i la Diputació

28 febrero 2020 11:10 | Actualizado a 29 febrero 2020 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest mes de febrer han començat les obres de rehabilitació de l’església del Poble Nou del Delta. Amb un termini d’execució de vuit mesos, tenen un pressupost total de 230.000 euros i han de servir per millorar l’edifici, que presenta moltes deficiències.

Aquesta obra està finançada a tres bandes entre Ajuntament d’Amposta, Diputació de Tarragona i Bisbat de Tortosa.

Al juliol del passat 2019, les tres entitats van escenificar la seva voluntat per tirar endavant la rehabilitació integral d’aquest edifici. Per una banda, l’Ajuntament de la capital del Montsià i el Bisbat van signar un conveni de col·laboració en què el Bisbat es compromet a aportar 75.000 euros per a finançar les obres i a cedir en propietat al Consistori la casa del rector, annex a l’església, mentre que l’Ajuntament es comprometia a finançar la resta de projecte.

La Diputació de Tarragona, a través d’una subvenció, finança també 55.000 euros per dur endavant l’obra.

Edifici de 64 anys

El temple construït el 1956 es trobava tancat des del 2015 per greus problemes estructurals, amb amenaça inclosa d’esfondrament. Amb els treballs actuals es preveu reforçar les estructures, fer noves instal·lacions i enllumenat, arrebossat i pintura, a més d’adequar un sistema de càmeres de ventilació, per tal d’evitar els efectes nocius de les humitats en l’edifici.

Així mateix també s’aprofitarà per retocar algunes parts del campanar, que no van quedar del tot arranjades en la primera fase de les obres.

D’aquesta manera es podran tornar a celebrar misses, cerimònies i també enterraments al nucli de Poble Nou, un petit poble pertanyent al municipi d’Amposta i situat al cor del delta de l’Ebre (al seu marge dret).

I és que actualment, en cas de defunció, els veïns s’han de desplaçar a Sant Carles de la Ràpita o a Amposta per a fer la missa, abans de poder enterrar el seu familiar al cementiri de la població.

Comentarios
Multimedia Diari