Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Surt a la llum el camí cobert del fortí de Tenasses a Tortosa

Arran de les obres de consolidació del conjunt, que data dels segles XVII i XVIII

| Actualizado a 22 septiembre 2022 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballs de neteja i consolidació que l’Ajuntament de Tortosa ha dut a terme a un dels accessos al fortí de Tenasses, han tret a la llum el paviment de l’antic camí cobert pel qual s’accedia a la fortificació des de Remolins. Les tasques han suposat la retirada de l’abundant vegetació que existia i la posterior retirada de la terra superficial, elements que ocultaven el paviment. Es tracta d’un camí fet amb còdols, que presenta un molt bon estat de conservació al tram superior.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que des del 2014, quan l’Ajuntament va recuperar la titularitat de la construcció defensiva, s’han anat duent a terme diferents actuacions de consolidació de l’estructura. Ara, el pressupost municipal ha destinat 100.000 euros als treballs que han posat al descobert el camí, i que també suposaran més actuacions durant els pròxims mesos: entre estes, treballs de consolidació dels murs laterals del camí cobert, retirada de la vegetació, així com la prolongació del camí cap a la part inferior, per tal de donar continuïtat al paviment de còdols. «Vam definir un pla director que ens permet tindre una diagnosi de l’estat de conservació de la fortificació, així com preveure les diferents actuacions que cal anar fent per a consolidar-la», afirma Roigé.

Es tracta d’un fortí construït entre els segles XVII i XVIII. Al 1971 va ser adquirit en una subhasta pública per un grup d’empresaris de la ciutat. La idea era posar-ne la titularitat a disposició de l’Ajuntament, per tal d’evitar que la ciutat la perdés. No va ser fins al 2014, quan es va poder localitzar totes les propietats, que va culminar el procés i Tenasses va poder ser integrat al catàleg municipal que inclou el conjunt emmurallat de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari