Taurins ebrencs i valencians s´alien en defensa de la festa

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre i la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana signen un conveni

19 mayo 2017 16:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre s’ha aliat amb els aficionats als bous de carrer del País Valencià per defensar la festa en aquesta nova temporada taurina que començarà a finals d’abril, «davant els atacs i les denúncies de les entitats animalistes».

L’associació ha signat un conveni de col·laboració amb la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, en el marc del Primer Congrés de Tauromàquia celebrat a València el cap de setmana passat.

Segons detalla al Diari el secretari de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Santi Albiol, l’objectiu és unir esforços en la defensa de les festes populars amb bous, que a la comunitat veïna compten amb molts més pobles on se celebren i, per tant, tenen milers d’aficionats. «Tot i que les modalitats de bous són les mateixes pràcticament, les nostres problemàtiques són diferents», afirma Albiol, tot incidint que a Catalunya la pressió que exerceixen les entitats protectores dels animals és més important que no pas a la Comunitat Valenciana.

El conveni té una validesa inicial de 5 anys i properament representants de les entitats dels bous al carrer es desplaçaran a les Terres de l’Ebre per ratificar aquest acord.

Els aficionats ja preparen la propera temporada taurina a les Terres de l’Ebre, que arrencarà a finals d’abril. En aquest sentit, les penyes i comissions estan pendents d’una trobada amb la Delegació del Govern per tal d’establir-ne les bases.

 

Comentarios
Multimedia Diari