Top Ranking: el festival de reggae més solidari de l’Ebre

El parc del Garbí de Sant Carles de la Ràpita acollirà divendres i dissabte el certamen, enguany a favor de les malalties mentals

12 junio 2019 05:49 | Actualizado a 12 junio 2019 06:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La quarta edició del Top Ranking festival, que se celebrarà els propers 14 i 15 de juny al Parc de Garbí de Sant Carles de la Ràpita amb motiu del quart aniversari del programa de Ràdio Ràpita, dedicat a la música reggae i la cultura jamaicana, s’ha marcat com a un dels seus objectius la inclusió social alhora que crear un espai de convivència i festiu accessible per tothom. 

No només per esdevenir una proposta gratuïta, inclusiva, adreçada a tots els públics i franges d’edat, sinó perquè enguany es pretén donar visibilitat i col·laborar amb un dels col·lectius més vulnerables i oblidats de la societat: els malalts mentals. Si bé els dos anteriors es van destinar parts dels beneficis a organitzacions com la Creu Roja i Proactiva Open Arms, enguany es destinaran a l’Associació de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre (AMMTE). 

Com sol ser habitual, una de les principals apostes serà l’oferta musical. El cartell d’aquesta edició està encapçalat per Moa Anbessa, un col·lectiu de músics i cantants nascut a Itàlia (Venècia), amb segell propi fundat l’any 2001, que ha actuat als millors festivals internacionals de l’escena dub. 

Com a bandes actuaran Reggae 4 Orchestra (reggae, soul i jazz més populars del món); Chalart 58 presentant les Woman Soldier (High Paw, Matah, I-leen, Belén Natalí & Sista Mary Jane), un col·lectiu conformat per les dones més destacades de l’escena sound system nacional, i Culs Cults, l’únic grup local (Ulldecona) amb un repertori inspirat amb els sons més clàssics.

A més de música hi haurà ioga, un espectacle de trapezi i cursos de ‘paddle surf’

Per la seva banda, JuaNaMan Saï Saï presentarà el seu primer disc en solitari Moments, produït a La Panchita Records. Tot això estirà sonoritzat per Rebelmadiaq, un sound system de construcció artesanal fundat a Granada amb el que promocionen nombrosos balls arreu de l’Estat.

A més, com a novetat d’enguany, el festival comptarà amb un espai de 200 metres quadrats de joc lliure i creatiu itinerant per a infants amb material de joc no estructurat, d’origen natural, de qualitat, proximitat i sostenible. Per completar la programació hi haurà un espectacle de trapezi, l’actuació de la BatuXaic, ioga, un workshop artístic i cursos d’iniciació al paddle surf. Atenent caràcter del festival, que té com a objectiu consciència i transmetre valors entorn de la solidaritat, la pau, el respecte entre cultures i la igualtat de gèneres, hi haurà un punt lila informatiu.

Comentarios
Multimedia Diari