Tornen els 38 evacuats per l'incendi, que ha cremat 220 hectàries al Perelló

El 75% de la superfície pertany a l’Espai d’Interès Natural del Tossal de Montagut. 50 dotacions terrestres i 3 aèries encara estan a la zona

11 junio 2019 09:44 | Actualizado a 11 junio 2019 09:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A primera hora d'aquest dimarts 11 de juny, els Bombers de la Generalitat han sobrevolat la zona de l’incendi del Perelló (Baix Ebre), el perímetre del qual es manté estabilitzat.

S’han detectat algunes fumeroles, però ja s’estan revisant i no es preveu que compliquin la situació de l’incendi. Les humitats a la zona són més altes i la temperatura més baixa. Aquests factors fan ser optimistes en les tasques d'extinció.

Un cop finalitzada la reunió de comandaments s’ha establert mantenir una cinquantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, 30 dels quals són vehicles d’aigua que estan emplaçats al llarg dels 17 quilòmetres de perímetre d’incendi.

A més, tres mitjans aeris (un helicòpter de comandament i dos helicòpters bombarders) donaran suport a les tasques d’extinció al llarg del dia, si no hi ha canvis en les previsions, amb l’objectiu d’aconseguir donar l’incendi per controlat.

Segons les darreres estimacions per part del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat 220 hectàrees de vegetació de pi blanc i matolls. El 75% pertany a l’Espai d’Interès Natural del Tossal de Montagut.

Pel que fa als desallotjats, es dóna per finalitzada la recomanació i les 38 persones que es van evacuar ahir arran de l’incendi ja podran tornar a casa seva.

Segons informa la Direcció General de Protecció Civil s’ha tancat la prealerta del Pla Infocat per la millora de les condicions meteorològiques.

A les 12.20 hores està prevista una nova reunió operativa amb tots els agents que formen part del dispositiu: Bombers de la Generalitat, Agents Rurals, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Creu Roja, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Ajuntament del Perelló.

D’altra banda destacar que, la situació de la vegetació i la intensitat dels incendis que ja hem tingut a aquestes alçades preocupen als Bombers de la Generalitat pel seu comportament, com és el cas de l’incendi del Perelló.

Comentarios
Multimedia Diari