Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa acollirà el VII Fòrum Cultura i Ruralitats, amb accions artístiques i debats

Tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de juny a diferents espais com l’Auditori Felip Pedrell i el Museu

24 mayo 2024 18:13 | Actualizado a 24 mayo 2024 22:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els propers 4, 5 i 6 de juny Tortosa acollirà el VII Fòrum Cultura i Ruralitats. Organitzat pel Ministeri de Cultura, és la primera vegada que Catalunya acull aquest fòrum, que girarà entorn el lema «Escenaris d’aigua. Cultura, reptes mediambientals i diàleg intergeneracional».

Durant tres dies les jornades inclouran diàlegs amb agents culturals, pensadors, creadors; presentacions de projectes; tallers, espais d’exposició de networking i accions artístiques. El fòrum comptarà amb la participació del ballarí Roberto Olivan, la soprano Cecília Aymí, la ballarina Mar Grifoll, la companyia Sinergia amb un recital de Gerard Vergés i una activitat artística comissariada per Eufònic, entre altres.

De moment, s’hi han inscrit més de 200 participants de tot l’Estat. A més, la programació cultural del fòrum és oberta a la ciutadania del territori.

També l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha avançat que el recinte modernista del Museu de Tortosa s’obrirà a la ciutadania a partir de la setmana que ve. Així, s’obriran totes les portes, també les laterals, per permetre a la ciutadania passejar entre els patis dels diferents pavellons del recinte de l’arquitecte Pau Monguió, construït a principi del segle XX sobre uns terrenys guanyats a l’Ebre.

Com ha explicat des de Tortosa la directora general de Drets Culturals del Ministeri, Jazmín Beirak, aquesta edició proposa abordar qüestions centrals per al futur de les zones rurals -i dels seus joves-, com el canvi climàtic, la biodiversitat, el sector primari, el paper cultural i mediambiental de les conques fluvials, els usos i formes de gestió de l’aigua, la sequera, l’avanç del mar i la consegüent reculada de la línia de costa –especialment sever al Delta de l’Ebre– i la destrucció d’aiguamolls i ecosistemes.

A més, es reflexionarà sobre la idea de cultura com a lloc de trobada, intercanvi i transmissió de sabers, amb l’objectiu d’explorar el potencial que resideix al diàleg entre diferents agents, perfils professionals o generacions per impulsar les transformacions que demanen les nostres zones rurals. Aquesta edició posa el focus especialment en el diàleg intra i intergeneracional, i potencia la presència d’agents culturals i artístics joves per reflexionar sobre el paper de la joventut als territoris rurals.

Comentarios
Multimedia Diari