Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Ja és Nadal a Tortosa

  Tortosa arrenca la campanya nadalenca amb l’encesa de l’enllumenat i la pista de gel

  02 diciembre 2023 17:14 | Actualizado a 02 diciembre 2023 17:15
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Com diu aquella cançó d’una popular pel·lícula, realment «el Nadal està per tot arreu». I en el cas de Tortosa, la capital ebrenca va donar aquest divendres al vespre el seu tret de sortida a la campanya nadalenca amb l’encesa de l’enllumenat i l’obertura de la pista de gel.

  Amb un vistós espectacle a la plaça de l’Ajuntament, Tortosa va fer el compte enrera fins il·luminar a les 7 en punt de la tarda, tots de cop i com per art de màgia, els més de 150 punts de llum repartits per la ciutat i l’arbre de Nadal de la plaça de l’Ajuntament. L’acte d’encesa de l’enllumenat, en un vespre hivernal de fred i vent que no va evitar que fos multitudinari, va comptar amb una actuació musical del cor La Binota i l’actuació de dansa de l’escola Dance & Fun. També va tenir lloc l’espectacle infantil ‘Un Nadal de fantasia’.

  Ara l’esperit del Nadal està per tots els carrers i barris de la ciutat. També per diferents punts i places del municipi hi ha unes vistoses figures il·luminades que fan les delícies dels més petits. Aquest divendres ja eren moltes famílies les que es feien fotografies amb xiquets petits amb divertits ninots de neu en trineu, simpàtics óssos i rens.

  Aquest divendres al vespre també va tenir lloc un dels moments màgics de la temporada nadalenca, amb la inauguració de la pista de gel de la ciutat. La pista és una iniciativa de la Federació de Comerç, Restauració i Serveis Tortosa Més amb la col·laboració de l'Ajuntament. L’acte va comptar amb l’actuació del popular grup de teatre infantil Els Clap.

  Ara, la pista estarà oberta fins al 7 de gener entre les 10.30 i les 13.30 i de les 16.30 a les 21.00 hores. Enguany torna a estar situada al parc Teodor Gonzàlez. Les mesures preventives per la pandèmia van fer que el 2021 la pista es traslladés de la plaça de l’Ajuntament al parc municipal, on es disposa d’espais més amplis i alhora es manté la proximitat amb el comerç local.

  La pista és una de les activitats més esperades pels xiquets i adolescents i cada any no deixa de créixer en visitants. El 2021 hi van passar més de 12.000 persones, el que ja suposava un increment del 20 per cent respecte a l’any 2019. I el passat 2022 va rebre més de 13.000 patinadors. Ara també durant les pròximes setmanes un total de 3.714 alumnes de 27 escoles i instituts de les Terres de l'Ebre patinaran a la pista de gel, en una activitat organitzada pel Consell Esportiu Baix Ebre en el marc del Pla Català de l’Esport.

  La pista de gel és única al territori, i atrau públic d’arreu de les Terres de l’Ebre, així com del Matarranya i del Maestrat. Els llums de Nadal per tota la ciutat i la pista de gel reforcen la capitalitat comercial de la ciutat. Maria José Ferré, presidenta de la Federació de Comerç, en la presentació de la campanya va animar tothom a apropar-se a la ciutat i així superar la xifra de 13.000.

  Comentarios
  Multimedia Diari