Tortosa escalfa els motors per acollir les festes de la Cinta 2016

Amb un pressupost de 175.000 euros, el programa de festes d´enguany posa l´accent en la música i les actuacions en directe combinat amb els actes més clàssics i tradicionals

19 mayo 2017 18:25 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

De l’1 al 5 de setembre Tortosa s’endinsarà en les festes en honor a la patrona de la ciutat, la Cinta. Enguany les festes continuen en el format de cinc dies amb el pregó i la proclamació de les pubilles el dissabte de la setmana anterior. El programa, variat i ajustat a un pressupost de 175.000 euros, presenta els següents grans eixos vertebradors: els actes més tradicionals i identitaris, les actuacions musicals, les activitats culturals, els actes populars i clàssics, i els infantils.

«Sempre ens marquem l’objectiu que siguen sostenibles per tothom. Gratuïtes al 100% per a veïns i visitants», ha destacat el regidor de Festes, Domingo Tomàs, en la presentació del programa.

El dijous 1 de setembre arrencarà el gruix d’activitats de la Festa Major. A les 19.30 hores, hi haurà el seguici festiu per la ciutat, i a les 20 hores, a la plaça de l’Absis, tindrà lloc la presentació de les penyes participants en el Circuit de Penyes Cinta 2016. Enguany ja hi ha 23 inscrites. El Gran Concert d’obertura de les festes de la Cinta 2016 serà a càrrec de l’Orquestra Selvatana, al recinte de ball de l’Auditori Felip Pedrell, a les 23 hores.

En aquest sentit, enguany les nits d’orquestra a l’Auditori aniran a càrrec de l’Orquestra Selvatana, Pensylvania i Centauro (aquesta última també ofereix al final de la nit una actuació més propera al públic jove). En aquestes festes hi haurà especial èmfasi en la música de bandes, amb la participació de la Banda de la Barraca d’Aigües Vives, la Banda Municipal de Música de Tortosa, la Banda Simfònica de la Unió Musical de Tarragona i la Lira Ampostina.

En el marc de les actuacions en directe durant la nit, destaquen els concerts d’Oques Grasses, La Soul Machine, Germà Negre i la Fundación Tony Manero, a més del festival Ebre Terra de Vent i, en l’àmbit autòcton, les tradicionals jotes.

Divendres tindrà lloc la XXIIFesta dels Xiquets a l’Hospital de Tortosa durant tot el matí. Aquest dia també és destacable la visita a l’excavació arqueològica de davant la Catedral, amb els arqueòlegs que hi estan treballant.

L’acte destacat de divendres també és el XXXIII Correfoc de les Terres de l’Ebre. El castell de focs d’artifici serà dissabte a la mitjanit. Dilluns hi haurà el tradicional Cós Iris i el final de festa amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries acompanyats per la Banda Simfònica de la Unió Musical de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari