Tortosa obre un nou vial d'entrada i sortida de la ciutat pel barri de Sant Llàtzer

En tres mesos s'obrirà l'avinguda Canigó des de la passarel·la del tren i el carrer Barcelona serà només d'entrada a la ciutat i tindrà carril bici

19 mayo 2017 23:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Tortosa ja ha adjudicat les obres del darrer tram d'obertura de l'avinguda Canigó al barri de Sant Llàtzer, a tocar de la via del tren. Aquests treballs permetran millorar la mobilitat del propi barri però també generarà un nou vial d'entrada i sortida de la ciutat, ja que l'avinguda Canigó serà de dos sentits. L'actual eix viari del barri de Sant Llàtzer el carrer Barcelona, es transformarà en sentit únic des del Consell Comarcal, només d'entrada a la ciutat i permetrà ampliar la xarxa de carril bici del municipi. La intersecció entre els dos carrers es farà davant la passarel·la de la via del tren amb la construcció d'una rotonda. L'obra també inclou la creació de nous aparcaments.

El govern municipal acabarà a finals de mandat l'obertura de l'avinguda Canigó que ha anat desenvolupant en diferents trams. Els primers van ser els propers a la nova escola Sant Llàtzer -inaugurada el passat setembre-, i la darrera actuació començarà en els pròxims dies en el tram comprès entre el carrer Martorell i el barranc de Caputxins, a la passarel·la del tren. En total són 270 metres de via que inclourà l'asfaltat, les voreres, l'enllumenat i la prolongació el mur de protecció que separa el carrer de les vies del tren en pràcticament tot el traçat. Amb tot, hi ha una part de l'avinguda que s'urbanitzarà de forma provisional, ja que el solar és d'un propietari privat que autoritza l'Ajuntament a obrir el carrer.

L'actuació, de 101.000 euros, acabarà a la intersecció entre els dos carrers: Canigó i Barcelona, davant de la passarel·la del tren on es construirà una rotonda per gestionar la circulació. La nova avinguda Canigó tindrà un carril d'anada i un de tornada, voreres, i dos fileres d'aparcaments a banda i banda. En el tram que s'urbanitza provisionalment, es senyalitzaran els aparcaments i el pas de vianants mitjançant unes pilones.L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha presentant l'actuació acompanyat de regidors del govern i de representants de l'Associació de Veïns de Sant Llàtzer, ha assegurat que a més de ser una obra reivindicada històricament pel barri és una obra "de ciutat" que permet guanyar un nou vial d'entrada i sortida al municipi. Bel ha explicat que l'avinguda Canigó s'ha volgut fer amb dos sentits de circulació per evitar col·lapses en cas de talls per esdeveniments festius o altres al carrer Barcelona, i reduir el volum de trànsit de vehicles millorar la convivència al barri.

L'obertura de l'avinguda Canigó permet que el carrer Barcelona sigui d'un únic sentit, d'entrada a Tortosa, des del Consell Comarcal fins al final, generarà una filera d'estacionaments i també s'ampliarà la xarxa de carril bici en aquesta via de la ciutat, que arribarà fins al tram obert a l'estació de tren.

L'obra ha estat adjudicada a l'empresa Also Casals instal·lacions i té un termini d'execució d'uns tres mesos.

 

El tancament de la via del tren, pendent

D'altra banda, l'obertura d'aquesta avinguda ha fet també que l'Ajuntament hagi tancat o fet tancar en els trams de nova urbanització l'accés a les vies del tren, amb tanques i murs de contenció. Amb tot, la responsabilitat en els sòls d'urbanització consolidada com és el tram del carrer més pròxim a l'estació correspon a Adif dur aquest tancament. L'alcalde ha explicat que Adif estacions ha adjudicat i està duent a terme el tancat fins a 50 metres més enllà de l'actual mur però que el següent tram correspon a un altre departament d'Adif. "Seguirem reclamant que ho facin per tenir tot l'accés a les vies tancat", ha afegit Bel.

Comentarios
Multimedia Diari