Tortosa obre una nova convocatòria d'ajuts per rehabilitar edificis del nucli antic

Des del 2008, un total de 58 habitatges s'han acollit a les diferents convocatòries d'aquestes subvencions a les quals s'hi ha destinat prop de 250.000 euros

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L'Ajuntament de Tortosa ha decidit obrir una nova convocatòria d'ajuts per a rehabilitar edificis del nucli antic, la vuitena consecutiva que es fa i la darrera inclosa en el marc del Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT) de la Llei de barris. L'alcalde, Ferran Bel, ha explicat que es destinaran 80.000 euros per a aquestes subvencions i ha fet una crida als veïns perquè aprofiten aquests recursos per fer les millores que necessiten els seus habitatges. Hi ha ajudes per rehabilitar façanes, cobertes i també elements comuns com la instal·lació d'ascensors, antenes o noves tecnologies. Des del 2008, un total de 58 edificis s'han acollit a les diferents convocatòries que s'han dut a terme.

Per aquest 2015, es destinaran 45.000 euros per a la rehabilitació de façanes, 25.000 euros per a cobertes, i 10.000 euros per a elements comuns. En els darrers set anys, la major part de les subvencions s'han donat per a la millora de façanes, en un 61%, seguit de les cobertes amb un 27%, i d'elements comuns, prop d'un 11%.

L'alcalde ha explicat que malgrat que enguany no estava prevista aquesta convocatòria d'ajuts que, finalment, s'ha decidit tornar a obrir, a petició de les associacions de veïns. "Els primers anys va costar que els veïns s'hi sumessin però estem contents dels èxits dels darrers anys i volem fer una crida perquè aprofiten aquesta darrera convocatòria del PINCAT que contribueix a millorar la imatge de la ciutat", ha afegit Bel.

Durant la presentació de la nova convocatòria d'ajuts, el president de l'Associació de Veïns del Centre Nucli Històric, Josep Baubí, s'ha sumat a la crida feta per l'alcalde i ha demanat a l'Ajuntament que continuï el programa de subvencions, al marge del PINCAT. "Ara tenim les places i carrers fetes però cal una aposta clara per recuperar els habitatges del barri, cal exigir als bancs que tenen pisos que actuïn, i una política d'habitatge clara al nucli antic", ha afegit.

Els ajuts per a la rehabilitació de façanes tenen un topall màxim de 6.000 euros amb una subvenció del 50%, per a cobertes hi ha un màxim de 5.000 euros amb una subvenció del 50%, per a elements comuns hi ha un màxim de 2.000 euros amb una subvenció també del 50%, per a l'accessibilitat interior als immobles hi ha un màxim de 3.000 euros amb una subvenció del 50%, per la substitució d'antenes un màxim de 500 euros amb una subvenció del 50%, i per a la incorporació de tecnologies de la informació un màxim de 1.000 euros amb una subvenció del 50%. A més, hi ha un topall màxim de 15.000 euros d'ajuts a l'any per edifici, i amb un acumulat total cada cinc anys de 18.000 euros.

Les sol·licituds per rebre alguna d'aquestes subvencions poden presentar-se al Registre General de l'Ajuntament o a l'Oficina del Nucli Antic fins al 30 de setembre del 2015, i el termini per executar les obres acaba el 30 de novembre.

Comentarios
Multimedia Diari