Tortosa posa en marxa un telèfon per evitar la soledat de les persones grans

Les persones majors de 65 anys representen el 19,38 per cent de la població de la capital del Baix Ebre

19 mayo 2017 22:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa dóna el tret de sortida a la campanya de sensibilització del projecte ‘Sempre acompanyats’ que impulsa l’Obra Social «la Caixa», la Creu Roja i l’Ajuntament de Tortosa per combatre les situacions de soledat no volguda entre les persones grans.

La campanya arrenca amb l’habilitació del telèfon 900 365 222 a través del qual els ciutadans que coneguin situacions de soledat no volguda entre les persones grans al seu barri, poden ajudar a detectar-les i fer-les visibles.

Així mateix, el telèfon també es posa a disposició tant de totes aquelles persones grans que estiguin en situació de soledat, i els interessi conèixer i participar en les activitats del programa, com d’aquelles persones que hi vulguin col·laborar participant com a voluntari.

La iniciativa neix com un programa pilot a Tortosa, que vol sensibilitzar al conjunt de la població sobre el fenomen de la soledat no volguda i construir una xarxa sòlida dins la comunitat amb l’objecte d’enfortir el suport social i acompanyar a les persones grans.

Participen en el programa els Serveis Socials, Policia Local, la Creu Roja a Tortosa, Càritas Interparroquial de Tortosa, els hospitals Verge de la Cinta i Santa Creu de Jesús, EspaiCaixa Tortosa, l’Associació de Comerciants del Mercat, l’ Associació de Comerciants del Centre, l’Associació de Dones de Remolins, l’Associació de Veïns de Remolins, l’Associació de Veïns de Ferreries, el Casal de Ferreries i Casal de Remolins, entre altres.

A la capital del Baix Ebre, les persones majors de 65 anys representen el 19,38% de la població i, d’aquestes, el 18,11% són majors de 80 anys. A les zones de la ciutat on s’inicia la prova pilot, viuen soles 1.620 persones grans, les quals representen el 24,08% de la població que viu sola.

Per donar el tret de sortida de la campanya, l’educador social, pedagog i especialista en Gerontologia Social, Eduard Verge, impartirà aquest dijous, 2 de juliol (17 hores), la conferència ‘Acompanyar, un valor necessari’ al Museu de Tortosa.

En aquesta xerrada adreçada a la ciutadania l’expert ajudarà a entendre el vincle entre soledat no desitjada, salut i qualitat de vida i aportarà possibles vies de donar suport al programa.

Comentarios
Multimedia Diari