Tortosa rebutjarà la proposta de Pla Hidrològic de l'Ebre

L'alcalde del municipi i representant de la Generalitat davant d'aquest ens, Ferran Bel, reitera que el PHE inclou un cabal "insuficient"

19 mayo 2017 21:56 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, rebutjarà l'informe sobre la proposta de projecte de Pla Hidrològic de l'Ebre (2015-2021) que es debatrà dijous al Consejo del Agua de la Demarcació Hidrogràfica de l'Ebre. Bel, convocat en tant que representant de la Generalitat i com a alcalde, exposarà el rebuig del Govern i el de la majoria d'institucions locals de les Terres de l'Ebre a un Pla que "no té en compte les necessitats de cabal ecològic del riu al tram final". Cal destacar que el Consejo del Agua ha desestimat les propostes de Tortosa, Deltebre i el Consell Comarcal del Baix Ebre a l'entorn d'aquest pla amb arguments "molt poc fonamentats, sobretot pel que fa als cabals", segons Bel.

L'alcalde de Tortosa ha manifestat que si aquest informe s'aprova tal i com està previst, l'Ajuntament que comana "continuarà oposant-se en tots i cadascun dels passos de la tramitació del Pla, tal i com ja va fer en el tràmit del període anterior".

L'Ajuntament de Tortosa va presentar el passat 30 de juny un conjunt de suggeriments i observacions a la proposta de projecte de revisió del Pla Hidrològic de l'Ebre, als efectes de millorar el règim de cabals previst per al tram final del riu.

Aquests suggeriments consisteixen essencialment en donar suport a la proposta de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre (CSTE), amb el consens de totes les parts, que es recull en el document "Revisió i actualització de la proposta de règim de cabals ecològics al tram final de l'Ebre, delta i estuari".

Comentarios
Multimedia Diari