Tortosa recuperarà l’antic Camí de Sirga que uneix el barri de Ferreries i Jesús

Les obres es portaran a terme el 2022

14 septiembre 2021 09:15 | Actualizado a 14 septiembre 2021 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Tortosa d’ahir al vespre va aprovar la moció de Movem Tortosa per recuperar l’antic Camí de Sirga entre Ferreries i Jesús. Es tracta d’una proposta compartida per diversos grups municipals, inicialment proposada fa anys per ERC i que també Junts per Tortosa havia inclòs al seu programa electoral i de fet estava ja reflexada al Pla d’Actuació Municipal actual. Hi van votar a favor ERC, Ciutadans i la CUP i amb l’abstenció de Junts i PSC.

La proposta planteja recuperar aquest tram del Camí de Sirga d’uns 850 metres aproximadament, que uneix el barri de Ferreries amb l’EMD de Jesús a partir del Parc Lluís Companys i fins l’embarcador de Jesús. Pràcticament un quilòmetre que transcorre per la vora del riu, passant per darrera la fàbrica d’olis Faiges i que en aquests moments està abandonat i ple de vegetació, com va explicar Paco Vallespí, de Movem Tortosa.
Vallespí va expressar que és una proposta reivindicada també per l’Associació de Veïns de Ferreries-Sant Vicenç i pel col·lectiu Me moc en bici. «És un camí perdut però molt necessari. Aquesta recuperació donaria un nou valor a la nostra ciutat», va declarar. La majoria de grups van coincidir que la proposta afavoriria d’una forma sostenible la mobilitat entre els dos municipis i per «obrir Tortosa al riu».

El regidor de Junts per Tortosa Sisco Pepió va destacar per la seua banda que a principis de l’any la regidoria de Turisme ja es va reunir amb els tècnics de l’Ajuntament per recollir la documentació necessària per redactar aquest projecte i començar a buscar finançament. Fruit de les converses es va arribar a l’acord que seria l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre l’encarregat de l’arranjament de l’espai. «Actualment s’està redactant el projecte executiu, amb el qual s’està treballant per part d’una consultoria tècnica i que està previst que ens presenten a finals de desembre. Per part de l’IDECE també vam arribar al compromís que els treballs s’executarien el 2022», va declarar. El projecte, per tant, serà una realitat properament.

Entre d’altres mocions, el ple també va aprovar, per unanimitat, la proposta del grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya-Tortosa Sí per a la liquidació del model de finançament de l’exercici 2020, i la de Ciutadans per crear un cens i registre públic d’edificis i la localització d’amiant.

Molts dels partits van solidaritzar-se ahir durant el ple amb els afectats pels aiguats de l’1 de setembre a Alcanar i la Ràpita.

Comentarios
Multimedia Diari