Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa reforça la capitalitat comercial amb la nova campanya de bons

Botiguers i restauradors valoren la iniciativa i confien que aquesta segona edició tindrà encara més impacte que la primera, quan es va generar un negoci d’1,3 milions

| Actualizado a 02 octubre 2022 09:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja està en marxa la segona edició de la campanya dels Bons Tortosa. Durant tot el mes d’octubre, veïns i visitants podran gaudir de descomptes de fins a 20 euros en les seues compres a comerços, serveis i restauració de la ciutat. Aquest any hi ha un total de 270 establiments adherits, una desena més que l’any passat. Amb tot, encara hi ha marge perquè se n’hi puguen afegir alguns més en els pròxims dies, segons detallen des de la Cambra de Comerç de Tortosa (encarregada de la logística) i de la Federació de Comerç i Serveis Tortosa Més.

La iniciativa va nàixer l’any passat com a mecanisme de reactivació econòmica per fer front a les conseqüències de la Covid sobre l’activitat comercial i de serveis. Els bons resultats que va suposar aquella primera acció ja van fer que l’Ajuntament anunciés una nova edició de la campanya, motiu pel qual va incloure una partida de 400.000 euros al pressupost municipal d’aquest any.

Des de l’Ajuntament calculen que l’impacte econòmic de l’any passat va ser de més d’1,3 milions d’euros. Una xifra que es confia poder superar aquest any. A més, una de cada tres persones que va fer ús dels Bons Tortosa era de fora de la ciutat. Un fet que, segons remarca l’alcaldessa Meritxell Roigé, «reforça la capitalitat comercial de Tortosa». Roigé fa una crida «a aprofitar els descomptes i a gaudir de la ciutat durant tot aquest mes, en el que hi ha moltes activitats programades».

Els botiguers

Meri Cid és la propietària de Lusso, una nova botiga de sabates i complements al centre de la ciutat. «És la primera vegada que hi participo però no m’ho vaig pensar gens. Crec que és una bona iniciativa, la gent enguany ho coneix més i hi participarà més, fet que pot animar bastant les vendes en un mes com l’octubre», explica al Diari.

La botiguera ja tenia referències dels bons resultats dels bons per la seua parella, responsable del restaurant Los Banys, Gerard Geira. «La gent l’any passat al principi no ho coneixia molt, però va córrer ràpidament la veu i al final del mes d’octubre es va notar molt, tothom venia amb els bons», recorda. Un altre fet positiu que posa de relleu és la rapidesa en què els establiments reben les quantitats corresponents dels bons; una gestió de la que s’encarrega la Cambra de Comerç. Així, confia que enguany la iniciativa encara anirà a més.

Adam Esport va ser l’establiment que l’any passat va bescanviar més bons de descompte. I ahir, primer dia de la campanya, també va arrencar amb força, tal i com va poder comprovar el Diari. La seua propietària, Mercè Chavarria, considera que l’any passat va ser una campanya molt positiva, també en la vessant d’atreure nous clients a la ciutat. «Ens va venir molta gent de zones com la Terra Alta, que potser en els últims anys havien deixat de venir per anar a altres ciutats, i que ara han tornat a Tortosa. Estem molt satisfets».

Chavarria també considera positiu el fet que la campanya es dugui a terme al llarg de l’octubre, després de la tornada al col·legi i abans de la campanya de Nadal.

Funcionament

Entre els establiments adherits hi ha tot tipus de botigues, alimentació, parades del Mercat, locals de restauració i d’hostaleria, o establiments de serveis, com ara perruqueries o estètica. Un adhesiu identifica la seua participació en la iniciativa.

Els veïns i visitants que vulguin aprofitar els descomptes es poden descarregar els bons de la pàgina web: bons.tortosa.cat. Cada persona major de 18 anys té accés a 4 bons de 5 euros. 20 euros que es poden utilitzar sols o de forma acumulada. És a dir, es pot fer servir un bo per a una compra mínima de 15 euros; dos per a una compra de 30; 3 per a una de 45 euros i els quatre per a una adquisició mínima de 60 euros.

Una vegada descarregats, els bons de descompte s’han d’utilitzar en un termini de 15 dies. La campanya s’allargarà fins al 31 d’octubre.

Tortosins i visitants poden gaudir de quatre bons de descompte de
5 euros en les compres
Comentarios
Multimedia Diari