Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tortosa reforça les partides per a la millora de carrers, camins i equipaments

  El govern municipal planteja una modificació pressupostària d’1,2 milions d’euros, a votació en el ple ordinari del mes de setembre

  07 septiembre 2022 18:55 | Actualizado a 07 septiembre 2022 23:11
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa, previst per al dilluns 12 de setembre, portarà a aprovació una modificació pressupostària per suplementar en vora 1,2 milions d’euros partides per a millores de la via pública i camins, així com per a l’adquisició dels terrenys d’una nova pista d’atletisme prevista al poble de Jesús.

  Segons detalla l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, l’import total de la modificació és el resultat de la utilització d’una part del romanent de tresoreria municipal (163.822 euros), així com també de part dels fons propis destinats inicialment a obres i per les quals l’Ajuntament ha acabat rebent ajuts europeus Next Generation (1.011.905 euros). Es tracta de la remodelació de la plaça de l’Ajuntament i els carrers de l’entorn, de la reforma de voreres de Vora Parc i de la urbanització del carrer Cervantes, dins del pla de creació de zones de baixes emissions.

  D’aquests vora 1,2 milions, uns 425.000 euros es volen destinar a inversions de reposició d’infraestructures de via pública, com ara voreres o asfaltatge. També hi ha 225.000 euros per la millora de camins municipals, alguns dels quals s’han tornat a malmetre amb les últimes pluges.

  A més, es preveuen 125.000 euros a la millora d’equipaments municipals, 75.000 a l’enllumenat públic, 20.000 euros a mobiliari urbà i 26.905 euros a adquisició d’equipaments informàtics, segons han detallat des del govern municipal.

  Dins de la modificació pressupostària també hi ha una dotació prevista de 163.822 euros, que suplementarà la partida existent per a l’adquisició de béns immobles. D’aquesta manera, l’Ajuntament disposarà de la quantitat necessària per a la compra dels terrenys que ha d’ocupar la nova pista d’atletisme, una vegada que el jurat d’expropiació ha fixat ja el preu definitiu del solar. Es tracta d’una parcel·la situada a Jesús, a tocar del pavelló poliesportiu i la piscina descoberta, on l’Ajuntament de Tortosa construirà el nou equipament esportiu per a la pràctica de l’atletisme.

  La mateixa modificació pressupostària també destina 75.000 euros més per a millores de parcs i jardins, com ara la plantació de més arbrat a la ciutat, i 40.000 euros per a l’execució de millores de les instal·lacions del servei d’escorxador municipal.

  El ple ordinari també debatrà diverses mocions dels grups municipals, entre les quals una presentada per Movem Tortosa, ERC i la CUP, a instàncies de la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa, per rebutjar la presència al programa de festes de la Cinta d’un anunci de l’entitat Corembe, amb la imatge del monument franquista de la batalla de l’Ebre.

  L’Ajuntament preveu
  la compra dels terrenys per a una nova pista d’atletisme a Jesús
  Comentarios
  Multimedia Diari