Tortosa reforma la plaça Mossèn Sol i treu a la llum un tram de muralla

El proper dilluns, 2 de febrer, entrarà en servei la nova zona verda d'aparcament exclusiva per als veïns del barri del Rastre, amb un total de 79 places

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La reforma del barri del Rastre, al nucli antic de Tortosa, es completarà aquest 2015 amb la urbanització de la plaça Mossèn Sol. L’obra inclourà la recuperació d’un tram de muralla medieval (segle XIV) ara situat sota el paviment. Després que es descartés la construcció d’un aparcament soterrat en aquesta zona, la remodelació de la plaça s’ha consensuat amb l’Associació de Veïns per tal que tingui prioritat per als vianants en detriment dels vehicles que l’ocupen actualment. L’actuació compta amb un pressupost de 476.000 euros i és un dels últims projectes d’envergadura del Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (finançat en un 50 per cent per l’Ajuntament i l’altre 50 per la Generalitat, a través de la Llei de Barris). Les obres, adjudicades a l’empresa local Also Casals Instal·lacions, arrencaran en breu i s’allargarà durant quatre mesos.

La nova plaça canviarà totalment el seu disseny actual. S’urbanitzarà a un sol nivell, esdevenint una plataforma única, recuperant el tram de muralla medieval que discorre pel mig de la plaça, que quedarà a la vista amb l’objectiu de posar en valor aquest element del patrimoni de la ciutat. La pavimentació de tot l’entorn es farà mitjançant llosetes de pedra artificial a la zona de l’àmbit de la muralla, i de formigó prefabricat en diferents colors per a la resta de plaça, disposat en franges transversals. L’obra inclou la dotació de serveis, soterrament de línies aèries i de contenidors de recollida selectiva, plantació de nou arbrat de petit format, enllumenat i mobiliari urbà. L’escultura dedicada a Mossèn Sol es desplaçarà uns metres per donar-li una millor ubicació.

L’alcalde, Ferran Bel, va presentar ahir el projecte i va demanar comprensió als veïns per les molèsties que provocaran aquestes obres, tot recordant que l’actuació culmina la reforma integral del barri.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns del Rastre, Carlos Redó, va remarcar la satisfacció perquè finalment el barri pugui comptar amb una plaça central pensada per als residents i per rebre també els visitants de la ciutat. «Volem que hi haigue comerç, activitat i que la gent torni aquí per a viure» , afirmà.

Zona verda d’aparcament

D’altra banda, l’alcalde va avançar que el proper 2 de febrer es posarà en marxa la zona verda en els aparcaments del centre històric i el Rastre. De moment, l’Ajuntament ja ha lliurat 49 targetes a veïns perquè puguin aparcar en aquestes places, i ha denegat una dotzena de sol·licituds perquè no complien algun requisit. «És una mesura que es fa per fomentar que la gent que visqui al nucli antic i que ha fet l’esforç de continuar vivint en aquesta zona tingui facilitats d’aparcament», afirmà Bel.

Com ja va explicar el Diari, hi haurà 58 places de zona verda, a les quals se n’afegiran 21 més un cop remodelada la plaça.

Comentarios
Multimedia Diari