Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Trens Dignes demana una millora del servei ferroviari de l’Ebre per les obres a l’ample europeu

Encara no hi ha informació oficial de com els treballs afectaran les línies i les freqüències

11 junio 2024 12:03 | Actualizado a 11 junio 2024 12:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i Priorat demana una millora del servei ferroviari al territori aprofitant les obres que es portaran a terme a la tardor pel canvi a l’ample de via europeu. Els treballs seran a les vies tant de la R15 com de la R16 però denuncien que encara no hi ha informació oficial de com afectaran les obres al servei ferroviari de les Terres de l’Ebre, ni a quins trens ni a quines freqüències. La plataforma ha traslladat la seua «preocupació per la manca d’informació que hi ha» i per l’afectació de les obres i la durada en el temps d’aquests talls «i si després es tornarà a tenir el mateix servei o anirem a pitjor, ja que a cada bugada perdem un llençol», com ha valorat la portaveu Cinta Galiana.

El recel està instal·lat a la Plataforma Trens Dignes després que el territori haja anat perdent serveis ferroviaris amb el pas del temps enlloc de guanyar-los. «Ens preguntem quines conseqüències tindran aquestes obres per al territori i demanem que s’aprofite el canvi i la situació d’impàs per millorar les freqüències per a l’Ebre», ha declarat Cinta Galiana. La plataforma demana millores en el servei de la R15 i R16, ja que sovint acumulen greus retards i els usuaris han d’anar drets en caps de setmana o festius. En aquestes línies s’empren, afirmen, els trens més antics de tot l’Estat. Sovint els retards que afecten les Terres de l’Ebre «no surten als mitjans de comunicació» i per això també demanen que els usuaris ho denuncien a través de les xarxes socials.

La plataforma manté principalment dos grans reivindicacions: d’una banda, la instauració d’un tren Avant per tenir una connexió ràpida entre Tortosa i l’estació del Camp de Tarragona i Barcelona i, de l’altra, una estació intermodal (busos, trens i aparcament per cotxes) a l’Aldea, que serviria per vertebrar i comunicar tot el territori. «Tothom demana el tren Avant, les institucions, la Cambra de Comerç... Es va prometre i de moment no hi ha res», ha criticat Galiana. De fet, la instauració de l’Avant serviria per «esquivar» els talls per les obres a l’ample europeu per la línia de la costa.

També la portaveu de Trens Dignes Pepi Borràs ha denunciat la degradació que està patint en els darrers mesos l’estació de l’Aldea, «amb poc personal atenent els usuaris, rellotges avariats, màquines de bitllets que no funcionen i un bar que s’ha clausurat».

Trens Dignes també demana la posada en marxa per fi de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM), que suposarà un estalvi en els bitllets, ja que els ebrencs podran tenir títols integrats, com altres territoris, de bus i tren. En un principi els territoris de Pirineus i l’Ebre quedaven exclosos de les polítiques que beneficien els sí que tenen ATM. «Justament els territoris que estan més aïllats de Barcelona són els que menys oportunitats tenen», han expressat. Confien, ara, que la instauració de l’ATM aporte la millora que «el territori mereix» en qüestió de mobilitat.

La plataforma reivindica el servei ferroviari com a vital per al desenvolupament socioeconòmic de les Terres de l’Ebre, per tenir un territori més vertebrat, amb l’opció d’anar a treballar o estudiar amb transport públic i que ajudaria també a potenciar el turisme. En aquest sentit el portaveu Valentí Marín ha apuntat que el ramal ferroviari que s’ha de construir al Polígon Catalunya Sud per connectar l’empresa Kronospan ajudarà a portar més empreses al territori i a millorar les condicions de vida d’aquest.

Comentarios
Multimedia Diari