Tres persones investigades per la rehabilitació d'un magatzem agrícola en un espai d'interès natural al delta de l'Ebre

La Guàrdia Civil els atribueix un possible delicte contra la Llei d'Ordenació Urbanística i tramet la instrucció a la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona

19 mayo 2017 18:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona ha pres declaració a tres persones, en qualitat d'investigades, per un possible delicte contra la Llei d'Ordenació Urbanística al delta de l'Ebre. En el marc d'una investigació sobre possibles irregularitats en la construcció i rehabilitació de diverses edificacions en espais protegits del Delta, agents del Seprona van localitzar un edifici a la Bassa de l'Arena a Deltebre (Baix Ebre) que per les seves característiques no es corresponia les construccions que es permeten en aquest entorn. En els espais d'interès natural, la normativa només permet la construcció i rehabilitació d'edificacions que es dediquin "exclusivament" a magatzems agrícoles. Segons la Guàrdia Civil, la construcció té característiques i equipament semblant a la d'un habitatge d'ús habitual.

Les tres persones que ja han pres declaració a la Guàrdia Civil, en qualitat d'investigats, són el promotor, el constructor, i l'enginyer tècnic director de l'obra. Segons la instrucció que ja s'ha tramès a la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona, la promotora de la construcció va demanar l'any 2013 una llicència de rehabilitació d'una masia existent a la finca, amb l'objectiu de destinar-la al turisme rural, així com per a la construcció d'un magatzem agrícola. L'edificació està dins de l'espai d'interès natural del delta de l'Ebre i en la sol·licitud estava inclòs un projecte tècnic redactat per un arquitecte. L'Ajuntament va concedir la llicència d'obres per dur a terme el projecte.

A partir de la inspecció feta a la finca investigada, la Guàrdia Civil va poder comprovar que no existeix activitat de turisme rural legalment implantada, mentre que el magatzem agrícola que s'havia edificat a la finca, tenia canvis substancials respecte el projecte original, ja que s'ha compartimentat el seu interior amb estances d'ús residencial. 

Els agents del Seprona van procedir a la instrucció de diligències penals i van prendre declaracions en qualitat d'investigats a les tres persones relacionades amb la construcció.

Comentarios
Multimedia Diari