Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ulldecona museïtza els jaciments de l’edat de ferro

L’equip d’arqueòlogues ha acabat la 14a campanya d’excavacions a la Ferradura-els Castellets consolidant les estructures ja descobertes

03 febrero 2024 17:49 | Actualizado a 04 febrero 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Ulldecona, junt amb el Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona (GRAP), ha instal·lat nova senyalització situada al peu del camí i a l’entrada del jaciment de la Ferradura-els Castellets. Els plafons donen una valuosa informació sobre el context d’aquest període i com es relacionaven amb la resta d’assentaments de l’anomenat Complex Sant Jaume. Aquest espai inclou també la Cogula i el Castell d’Ulldecona, a més de la Moleta del Remei i Sant Jaume (Alcanar).

Els dos plafons permeten difondre i socialitzar els valors patrimonials del jaciment. «Deixem clar que és d’un període pre-ibèric, l’Edat de Ferro, també es posa en valor la feina dels arqueòlegs. Al camí, trobareu la línia cronològica i, a la zona nord, la planta i informació sobre la Ferradura», explica la directora de les excavacions, Margarita Rodés.

La 14a campanya arqueològica s’ha centrat en enllestir l’excavació del nivell estratogràfic entre diferents espais, a més de l’excavació i retirada de les terres que s’adossen a la banda nord-oest de la muralla. Els treballs han servit per reconstruir murs perimetrals i han deixat al descobert un volum destacable de nous elements arqueològics immobles. Rodés destaca que «ja hem acabat la zona nord i, a l’estiu, hi haurà una altra campanya amb estudiants».

S’han fet també tasques de conservació i restauració en diverses estructures i en un tram de muralla. L’equip de treball estava format per set professionals (dues arqueòlogues, quatre restauradores i una gestora cultural encarregada de la part de difusió), en el marc dels projectes de recerca del GRAP en conveni amb l’Ajuntament d’Ulldecona.

La museïtzació i les excavacions suposen una inversió de 22.060’32 euros per part de l’Ajuntament i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari