Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un 25% de la població de la Ribera d’Ebre és major de 65 anys

La comarca analitza la situació de l’envelliment als seus 14 municipis per afrontar els reptes de futur

12 abril 2024 17:17 | Actualizado a 13 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La comarca de la Ribera d’Ebre té un 25 per cent de la població major de 65 anys i les projeccions demogràfiques apunten que d’aquí a 12 anys serà un 35 per cent. El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre està en ple procés de creació del Pla d’Envelliment Comarcal, el qual ha començat amb la diagnosi de la situació per, posteriorment, crear accions per a millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Aquesta setmana ha tingut lloc una trobada comunitària amb les persones participants del procés participatiu que ha dut a terme la Cooperativa FITES durant un any.

Aquest procés ha estat qualitatiu i d’escolta activa, on s’han realitzat entrevistes en profunditat a persones grans que voluntàriament han acceptat participar de la gravació d’un documental envers la solitud invisible a la comarca. Aquestes persones prèviament van participar amb entrevistes qualitatives sobre la diagnosi de la solitud no volguda.

En la diagnosi de l’envelliment i de la solitud també han participat agents claus al territori d’altres departaments i administracions, entitats del tercer sector, associacions de gent gran, de joves i de dones, així com ajuntaments de la comarca.

Dels resultats obtinguts s’ha creat un breu documental on parlen quatre dones de la comarca que viuen soles i se senten soles, ja que el perfil de persones que sofreixen aquesta situació és el de dones viudes i majors de 75 anys.

Segons el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero, «és obvi que cal actuar, cal prendre mesures avui perquè aquest procés no suposi una pèrdua de la qualitat de vida de la gent i volem que la Ribera d’Ebre sigui i es percebi com una comarca compromesa amb les persones grans». Des del Consell Comarcal, amb l’ajuda de la Cooperativa FITES, es crearan accions per donar resposta a tots aquests reptes.

Comentarios
Multimedia Diari