Una empresa tortosina produirà 600.000 mascaretes al dia

La família Qu posa en marxa una fàbrica al Polígon Industrial del Baix Ebre, que suposa una inversió de prop de dos milions d’euros i donarà feina a 25 persones

04 diciembre 2020 20:00 | Actualizado a 07 diciembre 2020 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa Global Mask Ibérica S.L ha començat recentment la seua activitat en una nau de 1.400 metres del Polígon Industrial del Baix Ebre, a Tortosa. Des d’aquí es produeixen ara fins a 215.000 mascaretes quirúrgiques diàries. L’empresa té prevista una segona fase d’inversió i amb l’arribada d’aquí pocs dies de dues noves línies que seran totalment automàtiques faran assolir l’empresa la producció de fins a 600.000 mascaretes al dia.

De moment les mascaretes es podran vendre a preus molt competitius a supermercats i comerços. En homologacions obligatòries de qualitat en laboratori d’assaig, les mascaretes han obtingut una certificació màxima de 99,9% d’eficàcia de filtració bacteriana. Així doncs a partir d’ara també tindran la possibilitat de ser autoritzades per al consum a centres hospitalaris i farmàcies, per part de la Agencia Española del Medicamento y Productos Sanitarios del Ministerio de Sanidad.

L’empresa també està estudiant la fabricació de mascaretes tipus FFP2 i FFP3, de les quals ara se n’estan realitzant assajos.

En finalitzar la segona fase, que conclourà en dos mesos i suposarà una inversió total de prop de dos milions d’euros, es podran assolir les 600.000 mascaretes diàries i una ocupació laboral de 25 persones. Al mateix temps s’ampliarà l’oferta comercial del catàleg, en altres productes relacionats en la prevenció.

La inversió ve de la mà del tortosí José Antonio Pérez Valcáceres, gendre de l’emprenedor Wenyi Qu Xie, que va establir-se a Tortosa fa gairebé 40 anys, engegant el reconegut grup Qu a la capital ebrenca, dedicat a bazars i a la restauració.

El gerent Pérez explica al Diari que la posada en marxa de la fàbrica ha sigut possible amb la relació d’amistat de Qu amb un dels principals fabricants de mascaretes de la Xina, Fangda Wenzhou, referent mundial del sector. L’aliança ha permès assumir la inversió, importar la maquinària i posar en marxa les primeres línies de producció a Tortosa.

«Ha sigut amb col·laboració d’ells, que també volien un aparador a Europa», valora Pérez. «El nostre objectiu és mantenir-ho aquí. La idea és aconseguir un projecte estable amb la venda de les mascaretes per a ús mèdic, un cop se supere l’actual situació de pandèmia, que tant de bo siga aviat».

L’empresa Global Mask Ibérica S.L també té previst produir amb la segona fase de la inversió les mascaretes sense gomes que va patentar el roquetenc Robert Guinart.

Com va explicar en exclusiva el Diari, es tracta d’unes mascaretes adhesives que permeten molta més comoditat per a certes activitats o per a persones més sensibles a les incòmodes gomes.

Comentarios
Multimedia Diari