Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Una exposició a Tortosa retrata la duresa de la feina dels Bombers

  L’exposició «Cara B», del fotògraf i bomber Francesc Plana, també recull un retrat de Josep Pallàs, supervivent de l’incendi d’Horta de Sant Joan, quan enguany se’n compleixen 15 anys

  11 febrero 2024 18:54 | Actualizado a 12 febrero 2024 20:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa acull l’exposició «Cara B», del fotògraf i bomber Francesc Plana. Es tracta d’un treball personal en què Plana vol mostrar a través de 18 retrats, 18 històries de vida i de superació. La mostra ha arribat a Tortosa a través de la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes, i es podrà visitar fins al pròxim dia 29 de febrer.

  El fotògraf ha volgut plasmar les històries que li han arribat i que ha recollit arreu del món sobre els riscos que corren cada dia els bombers i bomberes en el desenvolupament de la seua feina i que la població en general desconeix.

  Riscos no sols físics sinó també psicològics que costen molt a superar i que, de vegades, deixen seqüeles que no marxen mai. Plana també ha volgut recordar amb una instantània en una gran lona, els companys que malauradament no van sortir amb vida d’un dels seus serveis.

  «Cara B» consta de 18 fotografies; una per a cada bomber o bombera protagonista del relat. S’hi poden trobar casos d’arreu del món, des de Barcelona a Andalusia, passant pel Brasil, Oviedo, Les Palmes de Gran Canària i el cas més proper, el del bomber Josep Pallàs supervivent de l’incendi d’Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, on van morir cinc dels seus companys. Durant la inauguració de la mostra es va recordar aquests bombers.

  «El treball pretén ser un homenatge per reflectir la duresa i a vegades la crueltat d’aquesta faena. Però també la superació. Perquè són casos de superació de companys que han tirat endavant. I també hi ha d’altres que no ho han superat, amb estrès posttraumàtic, depressió o abandonament de la feina», va detallar l’autor Francesc Plana durant la inauguració de l’exposició.

  «Enguany es compleixen 15 anys de l’incendi d’Horta de Sant Joan. El moment més dur que he viscut com a periodista. Després d’Horta tot va canviar», va recordar el president de la demarcació ebrenca del Col·legi de Periodistes, Josep Baubí.

  Comentarios
  Multimedia Diari