Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Una exposició reuneix una col·lecció de 500 postals antigues de l’Ebre

  El Museu de les Terres de l’Ebre acull una nova mostra etnogràfica, aquest cop amb el material de Joan Cladelles Daufí

  11 febrero 2023 17:10 | Actualizado a 12 febrero 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Fins el 2 d’abril, el Museu Terres de l’Ebre d’Amposta acull l’exposició «Col·leccionar Passions: Joan Cladelles i les postals de les Terres de l’Ebre». Aquesta és la setena d’una sèrie d’exposicions que anualment programa el Museu de les Terres de l’Ebre amb el suport del Departament de Cultura (exposició «Jesús Bru i el grup de recerca del patrimoni de Villalba», «Els Segarra-Pedrola i la terrissa popular», «La família Torres-Soriano i la cultura material dels pastors», «Àngel Fibla i la memòria de tres generacions del Montsià», etc.)

  L’exposició mostra prop de 500 postals d’Amposta i Tortosa, principalment, però també de la Ràpita, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar, El Perelló, Roquetes, Tivenys, Xerta, etc. Junt amb les postals que es poden veure d’aquests i d’altres municipis també hi ha cartes de visita, sèries de postals, panoràmiques, postals comercials... En la mostra apareixen també les sèries locals editades per Buenaventura Masdeu, Ramon Borrell, Lluís Barceló, etc. Aquestes sèries i les d’altres autors sovint les feien imprimir els comerços, estancs o llibreries com Llibreria Viladrich, Llibreria Voltes, Llibreria Nicolau, etc.

  L’exposició aporta a més una mirada etnològica sobre les postals, més enllà de la imatge de l’anvers tenen una cara personal, sovint afectuosa i passatgera en el revers. Els missatges que veiem en les postals estan vinculats als aniversaris, a les vacances d’estiu o als viatges, a la salut, fins i tot a la guerra o a la «mili».

  Joan Cladelles Daufí va nàixer a Tortosa i en el seu entorn familiar va conèixer aviat el món de la fotografia, ja que el seu avi Pepe i el seu oncle, Josep Daufí Monfort, tenien una botiga de fotografia als baixos de la casa pairal, a la plaça d’Agustí Querol. Cladelles té 4.000 postals i, no obstant, les té totes al cap, perquè fa anys que les ordena, les investiga i les documenta.

  Comentarios
  Multimedia Diari