Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Una gimcana pels carrers de Tortosa per copsar les barreres arquitectòniques

  L’entitat ASSIDE porta a terme un recorregut en cadira de rodes
  pel carrer pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  02 diciembre 2023 13:04 | Actualizado a 03 diciembre 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, avui dia 3, ASSIDE, Associació per a la Inclusió de les persones amb Discapacitat de l’Ebre, va celebrar ahir una jornada a Tortosa. L’activitat va consistir en fer un recorregut o gimcana pels carrers de la ciutat en cadira de rodes per detectar en primera persona les dificultats que encara es troben les persones amb mobilitat reduïda en desplaçar-se per la ciutat. Així, membres de l’equip de govern i regidors van copsar de primera mà les barreres arquitectòniques i dificultats que es troben encara avui a la via pública.

  A continuació es va representar una petita peça teatral, Assaig plural, dirigida per Gemma Ginovart i es va finalitzar l’acte amb la lectura del manifest. Amb aquests actes ASSIDE vol donar visibilitat al col·lectiu, reivindicar els drets per aconseguir la tan desitjada igualtat d’oportunitats, reclamar l’accessibilitat universal i demanar als governants que preguin mesures urgents.

  A Amposta i amb APASA

  També a Amposta el proper dia 8 l’entitat participarà dins del recinte firal, amb la repetició de la representació d’Assaig Plural i la lectura del manifest.

  D’altra banda, també l’Associació APASA d’Amposta s’ha sumat amb diferents actes reivindicatius a la campanya proposada des de Dincat amb el lema #EducacióInclusivaJa!. Amb l’objectiu de reivindicar el dret a un ensenyament de qualitat, sense discriminació i en igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. L’entitat s’ha reunit amb l’entitat Consell Comarcal del Montsià i l’Ajuntament d’Amposta per fer transmesa per part dels nostres alumnes i l’AFA les reivindicacions per una escola inclusiva i un millor finançament, recursos humans i infraestructures per assolir una societat on totes les persones han de tindre les mateixes oportunitats.

  Comentarios
  Multimedia Diari