Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Una Tortosa molt solidària recupera en aquestes festes l’Ofrena a la Cinta

  Tot i la pluja, la ciutat va poder celebrar una de les activitats més distintives de les seves festes, l’Ofrena a la Cinta

  04 septiembre 2022 11:22 | Actualizado a 06 septiembre 2022 11:11
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La pluja no va poder evitar que Tortosa celebrés ahir l’ofrena de flors a la Verge de la Cinta. Tot i els carrers mullats i les gotes que queien de tant en tant, els tortosins van retre homenatge a la Verge i mostrar la seva cara més solidària amb donatius diversos destinats a causes socials.

  Tot i el temps, la desfilada i entrega de flors i donatius es va desenvolupar amb relativa normalitat. Diverses entitats i associacions van formar part d’aquest esdeveniment, un dels més distintius de les Festes Majors de la ciutat, que habitualment recull més de 10.000 quilos d’aliments que després es distribuiran entre famílies en risc d’exclusió social.

  Aquesta, l’activitat més solidària de la programació va recollir ahir diferents elements com aliments o material escolar que es convertiran en donatius. Com és habitual, el recorregut va començar a la plaça de Mossèn Sol, situada al barri del Rastre, després del Lliurament de la Bandera de la Ciutat a la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa. L’acte va continuar per diversos carrers de la ciutat fins a arribar a l’avinguda Generalitat i la plaça de l’Ajuntament, on un grup nombrós de persones esperaven per veure la cloenda.

  Enguany el recorregut de l’ofrena va haver de ser modificat mínimament, a causa del temps. L’ajuntament va ser la zona designada per a la cloenda de l’acte on ha desfilat una àmplia mostra del teixit associatiu de la ciutat, així com les representants de festes i les pubilles, que han entregat flors com a ofrena la Verge.

  Durant l’esdeveniment van ser presents entitats de diverses localitats ebrenques, que van fer també un donatiu i que Càritas, Creu Roja, el Banc dels Aliments i l’Arxiconfraria de la Cinta s’han encarregat de gestionar.

  Avui continuaran els homenatges a la Verge de la Cinta amb la processó que, si el clima ho permet, serà a les 19.30 h i farà el recorregut habitual amb l’acompanyament del Seguici Festiu de la Cinta, la Lira Ampostina i la Banda Municipal de Música de Tortosa. Aquest acte solemne comptarà amb la presència de les autoritats, les representants de festes.

  Programació diversa

  Aquest és un dels actes de les Festes Majors de la Cinta, que enguany ha mirat cap a la normalitat recuperant molts dels seus actes més emblemàtics i donant gran pes a la música.

  Ahir, a més de l’ofrena de flors, es va celebrar el Ban cavalcada, amb elements del seguici festiu dels Gegants Cucaferes i Cort de Bèsties de la Ciutat de Tortosa. La desfilada va estar acompanyada per diferents entitats musicals com la Colla Jove de Dolçainers o la Banda Municipal de Música de Tortosa, entre altres.

  Durant la cavalcada també es va presentar el nou nano del seguici festiu dedicat a la figura del Mestre Felip Pedrell.

  D’altra banda, en la programació d’enguany, també es van celebrar activitats infantils, una actuació de la Tuna Folk al Mercat, la conferència «La contrareforma i la façana de la Catedral de Tortosa. El dictat ocult del Bisbe Lluís de Tena» o diverses activitats esportives, entre altres.

  Comentarios
  Multimedia Diari