Unió de Pagesos calcula que la collita d’arròs a l’Ebre s’ha reduït fins a un 20% aquesta campanya respecte d’una normal

A conseqüència dels efectes que el temporal Glòria va comportar a finals de gener per a aquest cultiu

28 octubre 2020 10:51 | Actualizado a 11 noviembre 2020 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unió de Pagesos calcula que la campanya d’arròs d’aquest any al Delta de l’Ebre ha disminuït entre un 15% i un 20% respecte a una de mitjana, sobretot a conseqüència dels efectes que el temporal Glòria va comportar a finals de gener per a aquest cultiu, tal com el sindicat ja va apuntar en l’informe d’estimació del valor de la pèrdua de collita.

Les adversitats climàtiques que han afectat el Delta de l’Ebre els últims mesos feien pensar que la campanya més reduïda que en anys anteriors. A finals de gener, tant els camps com les estructures i els mitjans productius van patir els efectes del temporal Glòria. La salinització per les inundacions d’aigua de mar als camps van perjudicar el conreu. Les pluges quantioses de la primavera van impedir treballar el camp de manera normal, i els problemes que va suposar el cargol poma a l’inici de campanya, després d’haver-se dispersat arran del temporal, també van provocar que alguns productors haguessin de replantar l’arròs.

Quant a les varietats, la J. Sendra s’ha comportat millor que altres, amb uns rendiments per a la pagesia similars als de l’any passat. De fet, la collita d’aquesta varietat, que es conrea molt al marge dret, ha estat gairebé igual en els darrers anys.

Pel que a l’arròs bomba, els camps que van patir l’episodi de les ventades de mestral del 24 al 26 de setembre han tingut una baixada de rendiment de fins a un 50% respecte de l’any passat. Aquesta afectació s’ha donat tant als camps del marge dret com del marge esquerra de l’Ebre. 
 

Comentarios
Multimedia Diari