Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Uns 200 alumnes de primària participen en les activitats del congrés Recerkids a la URV

    El Campus de les Terres de l’Ebre va acollir aquesta jornada que busca fomentar l’aprenentatge a partir de la recerca i la investigació

    27 mayo 2022 19:14 | Actualizado a 28 mayo 2022 07:00
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Alumnes de 5è i 6è de primària van participar ahir en el Recerkids, una iniciativa impulsada des del Departament de Recerca i Universitats amb l’objectiu de fomentar l’interès per la recerca i l’aprenentatge a partir de projectes basats en un eix temàtic, que enguany ha estat la biodiversitat i l’impacte de l’acció humana sobre les aus.

    Els gairebé 200 alumnes vinguts de diferents escoles de la demarcació de Tarragona, van participar en una jornada al Campus de les Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que va consistir en una presentació dels projectes treballats a l’aula i un acte de divulgació científica a partir d’una representació de clowns. Més tard, els participants van poder aprendre sobre la biodiversitat in situ amb una excursió al Parc Natural del Delta de l’Ebre visitant indrets com l’Encanyissada, la Casa de Fusta, la desembocadura , el Poble Nou o Riumar, tot passejant entre arrossars i pujant als miradors per conèixer la història de cada un dels llocs.

    Segons Carles Lozano, membre de l’equip de la Unitat URV Divulga de la Universitat Rovira i Virgili, la idea és promoure la recerca científica i mostrar als estudiants la tasca de l’investigador. «S’intenta promoure la recerca científica. Al final el que se’ls demana és que elaborin un petit projecte de recerca. El que es pretén la iniciativa és assentar les bases del que és la metodologia científica i el mètode científic, des de la infància i a partir d’aquí anar-ho reforçant durant la resta de la seva escolaritat. A veure si podem promoure moltes vocacions científiques».

    Aprendre de l’experiència

    Amb aquesta activitat, que es realitza en diferents universitats anualment, els alumnes poden aprendre mitjançant la investigació, d’una manera pràctica i amena, un mètode molt profitós i motivador.

    «És una experiència molt gratificant. Hi participem des de fa temps i cada any vèiem que és una cosa que motiva moltíssim als alumnes. Fa també que les famílies s’impliquen i entre tots anem fent el projecte», explica Magarita Galofré, professora de l’Escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona (Alt Camp), afegint que la presentació de projectes també és molt positiva per al desenvolupament d’altres competències com la parla en públic així com perquè els alumnes de diferents centres puguin socialitzar. «Abans s’ha fet tot un treball de camp i unes pràctiques, ja no és només allò d’anar a classe i obrir el llibre, és una experiència vivencial. Les sortides són la cirereta del pastís, es troben amb nens d’altres escoles i el fet d’exposar els pòsters que ells han creat davant d’altres nens i mestres els espanta una mica d’entrada, però també els acostuma a treballar sabent exposar davant un públic».

    Una estudiant del mateix centre, Anna Revolta, detalla que gràcies a aquesta activitat han pogut aprendre molt sobre les aus, el seu hàbitat i característiques, i que ho han fet de manera col·lectiva. «M’agrada molt aquesta activitat, crec que aprenem molt amb els projectes dels altres. Cada escola té una manera diferent d’exposar els projectes i això pot ser molt divertit».

    El congrés permet que els alumnes puguin compartir coneixements i aprendre dels altres
    Comentarios
    Multimedia Diari