Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Xerta expropiarà el Molí de l’Assut per donar-li un nou ús

  La Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre dona la darrera llum verda a la modificació del planejament municipal

  10 febrero 2023 19:19 | Actualizado a 10 febrero 2023 20:11
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre ha donat la darrera llum verda a la modificació del planejament municipal de Xerta per convertir l’antic Molí de l’Assut en un equipament, un cop l’immoble sigui expropiat.

  La primera referència d’aquest molí de l’Assut data de l’any 1.457, quan la ciutat va promoure la seva construcció per facilitar la molta de gra als pobles de la rodalia, aprofitant la força del riu Ebre.

  Actualment, l’edifici és propietat de la Real Compañía de Canalizaciones y Riegos del Ebro, una societat mercantil inactiva almenys des de l’any 2000.

  El conjunt, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), es troba en molt mal estat de conservació i amb una evident degradació, agreujat per diversos esfondraments a la coberta, i l’Ajuntament de Xerta vol expropiar-lo per rehabilitar-lo i donar-li ús.

  Així, ha impulsat la modificació del seu planejament municipal per qualificar els terrenys on s’emplaça l’edifici del molí com a equipaments comunitaris, i el seu entorn immediat, com a sistema d’espais lliures.

  La Comissió d’Urbanisme ja havia aprovat definitivament aquesta modificació, però en va suspendre la seva entrada en vigor fins que l’Ajuntament presentés un text refós incorporant una sèrie de prescripcions i informes.

  Ahir la Comissió va donar conformitat a aquest text refós.

  Comentarios
  Multimedia Diari