Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Acord entre la direcció d'Iberboard i la plantilla per desconvocar la vaga a Alcover

Els treballadors aconsegueixen la finalització de l'expedient de regulació temporal i l'abonament d'endarreriments

ACN

Whatsapp
FOTO: ACN

FOTO: ACN

La plantilla d'Iberboard a Alcover ha ratificat el preacord assolit entre la direcció i el comitè de vaga, amb la mediació de la Generalitat, per desconvocar la vaga indefinida que mantenia pràcticament paralitzada la fàbrica des del passat dilluns.

Segons el sindicat convocant, la CGT, la direcció ha assumit totes les reivindicacions dels treballadors: la finalització de l'Expedient de Regulació Temporal i l'abonament del 80% de les reduccions de salari durant aquest procediment; els increments de sou que marca el conveni i el pagaments a terminis dels endarreriments per la seva no aplicació. També s'ha readmès el delegat sindical de la CGT i un membre del comitè d'empresa que van ser acomiadats com a "represàlia" mentre es negociava.

L'acord assolit aquest dijous al migdia ha estat ratificat per l'assemblea de treballadors aquesta tarda. Això permetrà desconvocar la vaga indefinida que havia paralitzat la fàbrica d'Alcover amb seguiment total, segons la CGT. Els 146 treballadors han fet torns en el piquet de l'entrada per garantir que l’empresa no intentés fer funcionar la planta amb altres treballadors.

La CGT va obrir una caixa de resistència que segueix acumulant aportacions del sindicat, solidaris i col·lectius del territori per tal de garantir que la vaga continués el temps que calgués.

"Des de la CGT valorem de forma molt positiva l’acció decidida de la plantilla. Aquest triomf ens mostra a la resta de treballadors i treballadores que la via del pacte social ens aboca al fracàs, mentre que és la lluita sindical la que fa que la por canviï de bàndol", ha assegurat el sindicat en un comunicat.

L'empresa, participada pel grup Grífols, es dedica a la fabricació d’embalatges de cartró i plàstic per grans clients del sector de la logística i distribució. La seva consellera delegada és Virginia Guinda Lacalle, també presidenta del Foro Energía Empresa de Foment del Treball.

Temas

Comentarios

Lea También