El repte és obrir el nostre celler a tothom

Celler Piñol, ubicat a Batea, és un centre productor de vins de la DO Terra Alta. Va iniciar la seva activitat l’any 1987. Llavors venien vi a l’engròs i, pels volts de 1994, el van començar a embotellar

06 noviembre 2019 09:07 | Actualizado a 06 noviembre 2019 09:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Juanjo Galcerà és el gerent i propietari del Celler Piñol, ubicat a Batea (Tarragona). Pertany a la quarta generació d’un negoci familiar que fusiona la tradició amb la més avançada tecnologia.

Com van ser els orígens del negoci familiar?

Som productors de vins de la DO Terra Alta i vam començar l’any 1987. Veníem vi a l’engròs, però vora l’any 1994 vam començar a embotellar-lo. De la zona, vam ser el primer celler que venia vi embotellat de qualitat i de gamma alta. Ens hem adaptat a molts canvis. La meva mare, que era filla única, en assabentarse que la seva volia baixar la persiana, va negar-s’hi. Jo vaig posar-me a treballar al celler entre el 1999 i el 2000. Va ser una mica per casualitat, ja que vaig estudiar enginyeria química. Volia donar un cop de mà al celler i, tot i que al principi no m’ho pensava, el món del vi em va acabar enamorant. Som onze persones al celler i volem trasmetre una forma de fer, un estil de vida. Fem servir raïm orgànic i de varietats autòctones: carinyena, garnatxa negra i blanca, macabeu, syrah i morenillo, una especialitat que posem molt en valor perquè és autòctona de la Terra Alta i nosaltres l’apreciem molt. Una de les referències més preuades és Mather Teresina, en memòria de l’àvia. En resum, el nostre repte és seguir fusionant tecnologia i tradició, com també obrir a tothom el nostre celler, a través de visites guiades.

Com han arribat a consolidar-se d’aquesta manera?

Quan vam començar, hi havia molta feina a fer. Ens havíem de fer visibles. Tot era Rioja, la gent no coneixia gaire més. El que hem fet és esforçar-nos a viatjar per estendre tant la nostra marca com la denominació. El 75% de la nostra activitat són exportacions i els països principals són els Estats Units, el Japó i Suïssa. La nostra filosofia és donar un bon tracte al client i tenir una clara vocació per a l’exportació. Som presents en molts esdeveniments i fires d’Alemanya i Anglaterra. Per sort, avui la Terra Alta és una denominació molt coneguda. D’altra banda, la crítica de Robert Parker, entre altres distincions, també ens avala.

Quins perfils de client tenen?

Els nostres clients els acoseguim a través d’importadors, també tenim vinoteques, botigues especialitzades i restaurants, entre altres.

Què significa BBVA per al seu negoci?

Sempre hem tingut una bona comunicació i assessorament. Com nosaltres, els professionals de BBVA s’esforcen a fidelitzar el client amb una àmplia varietat de serveis digitals complets. Nosaltres fem servir l’aplicació mòbil i el web.

Comentarios
Multimedia Diari