Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Incrementen les exportacions a Tarragona fins un 22,2% en relació amb l'any passat

En l'acumulat dels deu primers mesos de l'any, les vendes a l'exterior d'empreses catalanes se situen en prop de 59.000 milions d'euros, el 9% més que el 2016

ACN

Whatsapp

A Tarragona, les exportacions a l'octubre van sumar 792,4 milions d'euros, el 24,6% més que a l'octubre del 2016. Com a totes les demarcacions catalanes, i en el conjunt de Catalunya, a Tarragona també es registra el millor mes d'octubre de la sèrie del Ministeri que comença el 2000. En els període dels primers deu mesos de l'any, a Tarragona les exportacions s'han enfilat fins als 7.086,8 milions d'euros, amb un increment del 22,2% en relació amb l'any passat. 

L'economia catalana consolida el seu nivell d'internacionalització mes rere mes i rècord sobre rècord. En el mes d'octubre, les empreses catalanes van exportar per valor de 6.299,6 milions d'euros, el 10,2% més que en el mateix mes de l'any passat, segons les dades publicades aquest divendres pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. La xifra de 6.299,6 milions d'euros d'aquest mes d'octubre és la més gran fins ara registrada en aquest mes en la sèrie històrica del Ministeri que comença l'any 2000. Mai en un mes d'octubre s'havien superat la línia de 6.000 milions d'euros. Fins ara, el millor mes d'octubre era el de l'any 2015, amb uns 5.800 milions d'euros. En els primers deu mesos de l'any, les exportacions catalanes es van situar en 58.976,6 milions d'euros, el 8,6%.

Les importacions arribades a Catalunya en els deu primers mesos de l'any es van situar en 70.268,7 milions d'euros, amb un increment del 9% en relació amb el mateix període de l'any passat, només quatre dècimes per sobre del creixement de les exportacions en el mateix període. 

A partir de les xifres d'exportacions i importacions fins a l'octubre, el dèficit comercial de Catalunya es va situar en 11.292,1 milions d'euros, amb un creixement de l'11% en relació amb el mateix període de l'any passat, per sota de l'increment del 39,9% de l'economia espanyola. 

Mai en un mes d'octubre s'havien superat la línia de de 6.000 milions d'euros

Les exportacions espanyoles augmenten el 9% fins a l'octubre.

En el conjunt de l'estat espanyol, les exportacions en el període dels deu primers mesos de l'any es van situar en 229.801 milions d'euros, un 9,3% més que en el mateix període de l'any passat i un nou màxim històric en tota la sèrie del Ministeri per aquest període. 

Fins a l'octubre, les importacions es van situar en 250.873 milions d'euros, amb un increment de l'11,3%, dos punts per sobre de l'increment de les exportacions. Amb aquest resultat, el dèficit comercial de l'estat espanyol es va situar en els deu primers mesos de l'any en 21.073 milions d'euros, un increment del 39,9% més que al mateix període de l'any passat.

Barcelona

Les exportacions milloren a totes les demarcacions catalanes. El territori de Barcelona va canalitzar un total de 4.868,30 milions d'euros a l'octubre, amb un increment del 9% en relació amb el mateix mes de l'any passat. Barcelona registra amb aquesta xifra el millor mes d'octubre de la sèrie del Ministeri. Ens les primers deu mesos de l'any, el territori de Barcelona ha concentrat unes vendes a l'exterior valorades en 45.673,8 milions d'euros, el 6,6% més que en el mateix període de l'any passat.

Girona

La demarcació de Girona va canalitzar exportacions per valor de 453,2 milions d'euros, l'1,5% més que l mateix mes de l'any passat. Es tracta del millor mes d'octubre registrat en la sèrie del Ministeri. En els primers deu mesos, les empreses de Girona han exportat per valor de 4.447,6 milions d'euros, l'11,1% més que en el mateix període de l'any passat.

Lleida

A Lleida, les exportacions a l'octubre es van situar en 185,7 milions d'euros, el 9,7% més que a l'octubre del 2016. Es tracta de la millor xifra en un mes d'octubre a Lleida en tot la sèrie del Ministeri que comença el 2000. En els deu primer mesos de l'any, el valor de les vendes a l'exterior de les empreses lleidatanes es va situar en 1.768,4 milions d'euros, el 6,9% més.

Temas

Comentarios

Lea También