Más de Economía

Economía Dia del Voluntari de "la Caixa" 2019

Jornada solidària al Monestir de Poblet per a nens en vulnerabilitat

Un de cada tres menors es troba en risc de pobresa, 2,2 milions de nens i nenes a Espanya

Whatsapp
Els voluntaris de La Caixa i nens del programa Caixa ProInfància participant en la jornada.

Els voluntaris de La Caixa i nens del programa Caixa ProInfància participant en la jornada.

Els voluntaris de ”la Caixa” han organitzat el Dia del Voluntari de ”la Caixa”, una jornada lúdica solidària per a més de 5.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Al voltant de 1.000 voluntaris de ”la Caixa” han fet possible aquesta jornada, que s’ha celebrat a 41 ciutats de tot l’Estat.

A la província de Tarragona, 25 nens i nenes en risc d’exclusió, procedents de les entitats socials Creu Roja Joventut, el CRAE Lo Carrilet i CAEP La Mercè de Tortosa, participaran en el Dia del Voluntari al Monestir de Poblet, on gaudiran d’una jornada plena d’activitats lúdiques, amb jocs d’orientació i gimcanes. 40 voluntaris de ”la Caixa” de Tarragona i de Terres de l’Ebre han fet possible aquesta jornada i donaran suport a les tasques de neteja per la conservació de l’espai natural. Per acabar hi haurà una visita al monestir i un sopar de germanor per celebrar el final del dia tots plegats.

L’acte central s’ha celebrat al CosmoCaixa Barcelona. El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé assegura que «a més de contribuir a causes solidàries, els voluntaris de ”la Caixa” ens recorden que és possible un món millor, on els uns s’ajuden els altres de manera desinteressada. Amb la seva dedicació, ens ofereixen l’esperança que en els moments més vulnerables sempre hi ha algú que ens dona la mà», ha assenyalat Fainé.

Els 5.000 nens i nenes que han participat en total en la jornada han arribat procedents de 172 entitats socials que treballen amb infància en risc d’exclusió a tot el territori. Tots ells formen part del 28,3 % de menors espanyols (2,2 milions) que es troben en risc de pobresa o exclusió social, segons la taxa AROPE, l’indicador europeu que mesura el risc de pobresa i exclusió social.

A Catalunya, 170 voluntaris de ”la Caixa” han organitzat el Dia del Voluntari a cinc ciutats de les quatre províncies catalanes, en què han participat més de 1.100 nens i nenes en risc d’exclusió. Amb aquesta iniciativa, els menors que en el seu dia a dia han de conviure amb diferents dificultats han tingut l’oportunitat de submergir-se en noves realitats que els han aportat il·lusió i els han presentat noves formes d’enriquir-se tant en l’àmbit personal com en el social i cultural.

Els voluntaris han centrat els seus esforços a convertir la vuitena edició del Dia del Voluntari de ”la Caixa” en una gran festa de creativitat, diversió i il·lusió, amb tallers de manualitats, jocs educatius i esportius, un concurs de dibuix i globus 100 % biodegradables i fets amb làtex procedent de la sàvia d’arbre. A la majoria de les províncies que s’han sumat a la celebració d’aquesta jornada, s’han desenvolupat activitats artístiques, esportives i en paratges naturals per estimular el seu potencial.

Voluntaris de ’’la Caixa’’

Des del principi de l’any fins ara, més de 4.900 voluntaris de ”la Caixa” han participat en més de 2.100 activitats solidàries, de manera que han pogut oferir la seva ajuda a més de 69.400 persones vulnerables a tot el país, sigui en el marc dels programes socials, culturals o mediambientals de l’Obra Social ”la Caixa”, o bé en el marc d’accions locals descentralitzades.

El Programa de Voluntariat de la Fundació Bancària ”la Caixa”, format per empleats en actiu, jubilats i prejubilats de l’entitat, com també amics, familiars i clients, ha complert el seu onzè aniversari de tasca solidària.

L’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” dona suport a les seves inquietuds solidàries amb activitats dirigides principalment a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social. L’Associació de Voluntaris de l’entitat bancària s’ha consolidat com una de les més actives del territori espanyol, i en el darrer any ha incrementat en més del 55 % el nombre d’activitats de voluntariat.

Compromis amb la infància

De les 172 entitats socials que han participat en el Dia del Voluntariat de ”la Caixa” 74 formen part de CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa”, programa que treballa perquè els menors de 0 a 18 anys en situació de pobresa o exclusió social tinguin les mateixes oportunitats que la resta de joves. L’objectiu és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills, i promoure noves formes d’atenció enfocades al desenvolupament social i educatiu.

També hi han participat fills, familiars i amics de treballadors de ”la Caixa”, una implicació que ajuda a evitar l’estigmatització dels infants en situació de vulnerabilitat, i alhora estimula l’intercanvi i el coneixement mutu, amb una finalitat inclusiva i de cohesió.

Comentarios

Lea También