Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La plantilla de la paperera Iberboard a Alcover, en vaga indefinida

Els 140 treballadors mantenen la planta completament aturada per reclamar millores dels llocs de treball

ACN

Whatsapp
FOTO: DT

FOTO: DT

La plantilla de l’empresa Iberboard, una fàbrica de paper i embalatges de cartró ubicada a Alcover (Alt Camp), fan vaga indefinida. L’activitat a la planta està aturada completament des d’aquest dilluns. Els treballadors estan en peu de guerra per reclamar millores de les condicions laborals.

La seva principal demanda és l'augment salarial que marca el conveni col·lectiu del sector de pasta, paper i cartró. Després d ́haver passat per un concurs de creditors, ara fa dos anys, els conflictes laborals amb la nova empresa adjudicatària, Iberboard, participada pel grup Grífols, no han cessat. Aquest dijous al matí, la direcció i el comitè d'empresa, liderat per la CGT, es reuniran en una nova mediació a Tarragona -la tercera que mantenen- per intentar arribar a un acord.

Tota la plantilla de la paperera secunda la vaga indefinida en el tercer dia de vaga a la planta d’Iberboard. Els treballadors es mantenen a fora de la fàbrica, a peu de carretera. La vaga convocada per la CGT està aturant completament la planta des de dilluns, igual que el sistema de cogeneració que subministra electricitat a la xarxa general.

Segons el comitè, els motius són uns increments de nòmina per sota del què marca el conveni del sector, impagament d’endarreriments i l’exigència per part de la plantilla de la finalització d’un Expedient de Regulació Temporal de Treball, que va degenerar en un clima laboral crispat i l’acomiadament de cinc treballadores, per “venjança”.

Finalment les treballadores van ser readmeses. “Però no volem xantatges, això és condició unànime i la direcció actua amb prepotència, nosaltres no demanem res de l’altre món, només volem que treguin aquest ERE fictici i ens paguin tots els endarreriments en els sous”, exposa a l’ACN el president del comitè, Manel Calà.

Temas

Comentarios

Lea También