Repsol obté un benefici de 2.121 milions el 2017, un 22% més i el més significatiu dels darrers sis anys

El model de negoci integrat de Repsol va facilitar que la companyia afrontés de "manera satisfactòria" la conjuntura i aprofités la lleu recuperació dels preus del cru i del gas a partir del juny

28 febrero 2018 18:56 | Actualizado a 28 febrero 2018 18:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Repsol va obtenir un benefici net de 2.121 milions d'euros el 2017, la qual cosa suposa un increment del 22% respecte al que va aconseguir un any abans, segons ha informat aquest dimecres la petroliera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). 

En un escenari de preus baixos de les matèries primeres, la companyia, reforçada en les fortaleses dels seus negocis i els seus plans d'eficiència, va assolir el resultat net més significatiu dels darrers sis anys. 

El model de negoci integrat de Repsol va facilitar que la companyia afrontés de "manera satisfactòria" la conjuntura i aprofités la lleu recuperació dels preus del cru i del gas a partir del juny. 

Repsol ha destacat que la gestió amb focus en la creació de valor i la flexibilitat i diversificació que proporciona la integració dels negocis van impulsar el benefici net ajustat, que va créixer un 25%, fins als 2.405 milions d'euros, davant els 1.922 milions del 2016, també el més alt dels darrers sis anys. 

El resultat de l'àrea d''Upstream' (exploració i producció) es va situar en 632 milions d'euros, 12 vegades l'obtingut en l'exercici anterior. En aquest augment hi van contribuir les mesures adoptades en el seu pla de sinergies i eficiències, el reinici de l'activitat a Líbia i l'augment dels preus internacionals de referència. 

Aquests resultats del negoci d'exploració i producció es van registrar amb una cotització mitjana de les matèries primeres de referència internacional que es va mantenir en un rang baix durant el 2017, amb 54,2 dòlars per barril en el cas del Brent i 3,1 dòlars per Mbtu a Henry Hub. 

A més, la companyia presidida per Antoni Brufau va augmentar la seva producció fins aconseguir una mitjana de 695.000 barrils equivalents de petroli diaris i va superar l'objectiu de 680.000 barrils marcat per al 2017, gràcies al reinici de l'activitat a Líbia, als increments obtinguts en diferents actius i a l'engegada de nous projectes, com Juniper (Trinitat i Tobago), Lapa i Sapinhoa (Brasil) i Shaw, Cayley i Flyndre (Regne Unit). MANTÉ LA FORTALESA A l'ÀREA DE 'DOWNSTREAM'. 

Pel que fa al 'Downstream' (refinament, química i màrqueting), el resultat, de 1.877 milions d'euros, es va mantenir en línia amb els exercicis anteriors, la qual cosa referencia aquesta divisió de negoci com a "gran generador" de caixa de la companyia. 

Durant l'any, les àrees de Refinament, Màrqueting, Trading i Gas & Power van augmentar els seus resultats, l'àrea de Lubrificants va incrementar les seves vendes i l'àrea de Química va mantenir la robustesa dels dos darrers anys. 

La petroliera va situar el seu marge de refinament l'any passat en els 6,8 dòlars per barril, un 7,9% superior als 6,3 dòlars per barril obtinguts en l'exercici 2016. 

La bona marxa dels negocis de Repsol es va traduir en un augment del 29% del resultat brut d'explotació (Ebitda), que amb 6.723 milions d'euros, va aconseguir la millor dada de l'últim quinquenni.

REDUEIX EL DEUTE FINS A 6.267 MILIONS  

Paral·lelament, la companyia va reduir el seu nivell de deute un 23%, fins a situar-la en 6.267 milions d'euros a tancament de l'exercici. 

L'execució del programa de sinergies i eficiències va generar prop de 2.400 milions d'euros d'estalvi, amb la qual cosa Repsol va batre les expectatives i va superar un any abans del previst l'objectiu que s'havia fixat per al 2018 en el pla estratègic, que era de 2.100 milions d'euros. 
   

Comentarios
Multimedia Diari