Un sector amb valor

Opinió. El suport a la química

26 noviembre 2020 12:18 | Actualizado a 02 diciembre 2020 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sempre ens agrada recordar que el dia a dia de les persones està ple d’objectes, productes i accions que tenen la seva base en el món de la química. Tots aquets elements que formen part de la nostra vida rutinària ens faciliten les coses i s’han integrat en tot allò que fem fins al punt de convertir-se en imprescindibles.

A això, que tots sabem però que de vegades sens oblida, creiem que cal sumar-hi una nova consideració i és que en el context de la pandèmia, el sector químic va ser capaç d’adaptar la seva producció a les necessitats sanitàries del moment, donant resposta així a les carències que hi havia pel que fa a material sanitari divers, com bates per al personal sanitari, mascaretes i altres equips de seguretat.

El que volem dir amb això és que el sector químic, que molts cops es troba amb detractors, realitza una funció necessària per a la societat que val la pena tenir present. Ara bé, també cal tenir present que això no deixa exempt al sector de complir amb certs compromisos innegociables, com puguin ser els relacionats amb el seguiment escrupolós de les normes de seguretat i amb la necessitat d’invertir en R+D+I per poder introduir tants avenços com sigui possible, per millorar els processos productius, garantir la seva competitivitat i evitar riscos per a les persones i l’entorn.

Des de l’Ajuntament de Perafort i Puigdelfí, creiem que cal reconèixer el valor d’aquest sector, igual que el de molts altres que conviuen al nostre territori, com per exemple el turisme que malauradament, està fortament tocat en el moment actual. Nosaltres estem i continuarem estant a favor de totes aquelles activitats que generin riquesa i ocupació al territori, i millorin la nostra qualitat de vida i, difícilment aquesta vida tindria avui qualitat, sense la química.

Comentarios
Multimedia Diari